Natuurlijke trapleuning

Waar we de afgelopen jaren in het interieur steeds meer mensen zien neigen naar het gebruik van natuurlijke materialen, zien we dat ook zelfs bij trapleuningen terug komen. De natuurlijke trapleuning is vervaardigd van hout in zijn natuurlijke vorm en wordt op de muur bevestigd met rvs beugels.

natuurlijke trapleuning

Verschillende natuurlijke trapleuningen

Wanneer je op zoek gaat naar voorbeelden van natuurlijke trapleuningen kun je verschillende soorten tegenkomen. Zo worden deze trapleuningen vervaardigd van

  • Drijfhout
  • Ruwe takken
  • Bewerkt hout

Drijfhout trapleuningen

Drijfhout trapleuningen worden zoals de naam al zegt vervaardigd van drijfhout. Hiervoor worden takken en dunnen stammen gebruikt die soms lange tijd in het water hebben gelegen. Het hout heeft hierdoor een mooi natuurlijk glad gestreken vorm en een robuuste look. Een drijfhout trapleuning kun je zelf maken als je beschikt over een mooi stuk drijfhout.

Ruwe tak trapleuning

Hiervoor worden ruwe takken gebruikt, waarbij je soms de noesten nog duidelijk ziet zitten. Veel mensen gaan hiermee zelf aan de slag. Let op dat het belangrijk is om de bast goed te verwijderen en het hout goed te laten drogen voordat je de tak trapleuning plaatst. Het hout kan aardig gaan werken en scheuren als het niet goed gedroogd is. Ook zien we verschillende voorbeelden waarbij er veel uitstekende takken zijn.Let wel op:  dit geeft een mooi natuurlijk effect, maar is niet erg gebruiksvriendelijk als trapleuning. Zeker kinderen kunnen zich hier nogal eens aan bezeren.

tak trapleuning

Natuurlijke trapleuning van bewerkt hout

Natuurlijke trapleuningen kunnen ook worden vervaardigd van massief hout. Hierbij wordt een massief stuk hout in een natuurlijke vorm geshaped. Het voordeel hiervan is dat het hout minder snel breekt en minder snel werkt.

Gebruikte afbeeldingen: hamerenhark.nl