Op deze manier heeft jouw huis de mooiste sfeerverlichting

verlichting

Verlichting is niet alleen maar licht om dingen beter te kunnen zien. Het zorgt ook voor veel sfeer in huis. Daarnaast kan het ook de aankleding nog eens mooier maken, denk bijvoorbeeld aan een mooi spotje op de muur die een schilderij accentueert. Maar het is dan wel van belang dat je de juiste led verlichting aanschaft. Wil je meer weten over verlichting en waar je aan moet denken? Lees deze blog dan verder! wij vertellen hier namelijk meer over.

Verbind meerdere lampen aan elkaar

Als je een sfeervol huis wilt heb je vaak meer lampen nodig. Het kan alleen aardig veel werk zijn om al die lampen aan te doen! Gelukkig is hier een oplossing voor. Namelijk lichtgroepen. Dan verdeel je je verlichting in op verschillende groepen. Je kunt bijvoorbeeld een groep maken voor de badkamer en een aparte groep voor de slaapkamer. Ook onderscheid maken tussen dag en de nacht, is mogelijk. Je kunt dit op diverse manieren aanpakken, maar de meest voorkomende manier is een verlenging in je stopcontact die verbonden is met een afstandsbediening. Op deze manier kan je aan de hand van een afstandsbediening alle verlichting in je huis bedienen.

Welke kleur kies jij?

Koop nooit zomaar een lamp zonder te kijken naar de kleur. Warm wit en koel wit, is namelijk een groot verschil. Wij raden aan altijd te gaan voor warm licht. Dit kan dus ook warm wit zijn. Ook tinten zoals oranje of geel zijn lekker warm. Let op de kleur van de lampen die je koopt. Kleur is namelijk erg leidend. 

Wil jij graag dimmers?

Verlichting draagt dus veel bij aan de sfeer in huis! Het is dan ook nog fijner als je de verlichting kan instellen op de activiteiten. Ben je een boek aan het lezen? Dan is het handig om de lichten fel te zetten. Maar als je lekker TV aan het kijken bent wil je de lichten vast wat minder fel hebben. Gelukkig kan dat aan de hand van dimmers gemakkelijk. Op deze manier heb jij altijd de verlichting juist afgestemd!