Op zoek naar een opslagruimte? Hier moet je op letten!

Een opslagruimte huren kan in verschillende situaties ideaal zijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat verbouwen of tijdelijk ergens anders gaat wonen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een geschikte opslagruimte? We zetten wat punten voor je op een rijtje. 

Wat voor spullen je ook wil opslaan en hoe lang dit ook zal zijn, je wil hoe dan ook dat je spullen veilig staan opgeborgen. Een vochtige garagebox op een afgelegen terrein staat dan waarschijnlijk ook niet bovenaan je wensenlijstje. Wat wél bovenaan je wensenlijst moet staan is het volgende: 

  1. Kies voor een droge en verwarmde opslagruimte 

Misschien denk je hier niet snel bij na, maar het klimaat binnen de opslagruime is erg belangrijk. Vooral als het om waardevolle spullen gaat wil je natuurlijk voorkomen dat dit beschadigt door bijvoorbeeld schimmel. Zoek daarom goed uit of de ruimte droog en verwarmd is. Om schimmel te voorkomen is een temperatuur van minimaal 12 °C ideaal. 

  1. Kun je altijd bij je spullen terecht? 

Let ook goed op of je altijd de mogelijkheid hebt om bij je spullen te komen. Er zijn namelijk ook opslagruimtes die alleen maar tijdens kantoortijden open zijn, of waar je eerst een afspraak moet maken om erbij te kunnen. Liever helemaal niet de deur uit? Dan kun je ook kiezen voor een opslagruimte bij Inboxstorage.eu, zij halen niet alleen je spullen op, maar brengen het ook weer thuis. Ook als je tussendoor iets nodig hebt! 

  1. Check de beveiliging 

Ook wil je natuurlijk dat je spullen veilig staan opgeborgen. Check daarom van tevoren hoe goed de opslagruimte beveiligd is. Zowel qua sloten, als qua personeel en camerabewaking.  

  1. Zit er een verzekering bij? 

Als het goed is heb je al een inboedelverzekering voor je spullen thuis, maar hoe zit dat eigenlijk met je opgeslagen spullen? Zoek dit even goed uit, maar let op dat je niet zomaar een onnodige verzekering afsluit. Soms kun je namelijk een regeling treffen waarbij je je inboedel gratis kan mee verzekeren met je bestaande inboedelverzekering. 

  1. Wat voor kosten komen er eventueel bij? 

Zoek ook uit of er buiten de standaard huurprijs nog extra kosten bij komen kijken en vergelijk dit met andere opslagruimtes. Denk bijvoorbeeld aan huurverhogingen, administratiekosten, verplichte verzekeringen of kosten van het energieverbruik of het vervangen van sloten. 

  1. Hoe gaat het laden en lossen in z’n werk?

Veel opslagruimtes hebben een overdekte laad- en losruimte. Wel zo fijn, vooral als het regent. Daarnaast zijn liften ook onmisbaar wanneer de opslagbox op een hogere verdieping zit. Wil je het helemaal makkelijk geregeld hebben, dan kun je ook kiezen voor een organisatie die je spullen komt ophalen.  

  1. Is de opslagruimte groot genoeg?

Ten slotte is het belangrijk dat je van tevoren inschat hoeveel ruimte je nodig hebt. Een te grote ruimte is zonde van je geld, maar een te kleine ruimte kan tot schade leiden als je evengoed alles erin wil krijgen.