Passen moderne wijnkasten bij jouw interieur?

wijnklimaatkast

Wijnkasten zijn nu helemaal in, en voor goede rede! Nu bijna iedereen wijn drinkt en zelfs steeds meer mensen wijn verzamelen, is het logisch dat ook de beste plek om deze wijn in te bewaren erg populair is geworden. Wijnkasten zijn een speciaal soort kast die op verschillende wijze de beste opties bieden voor jou om je wijn veilig te bewaren en mooi op display te zetten om te tonen aan al je vrienden en familie. Toch is zo een luxe en moderne kast niet de beste match met alle huishoudens. Hieronder staan enkele punten die je in overweging kan nemen met het bepalen of een moderne wijnkast nou wel de beste keuze is voor jouw huis.

Bouwstijl 

Hoe mooi ons interieur er ook uitziet, is de bouwstijl van ons huis ook erg van belang. Het zou namelijk raar zijn om een erg modern interieur te hebben voor een huis wat van buiten haast kapot is en ook nog eens in een hele oude buurt staat. Aan de andere hand gaat een heel antiek en oude interieurstijl ook niet goed samen met hele moderne bouwstijlen. Om een wijnkast dus een mooie en logische match te maken met de rest van je woonomgeving, moet je eerst bekijken of de huis van buiten wel voldoende modern is. Het hoeft dan natuurlijk geen hypermodern huis te zijn dat miljoenen kost. De meeste huizen zijn modern genoeg qua bouwstijl en bouwjaar, en zo niet is het misschien een goede optie om toch eerst te investeren in wat renovatie van het huis!

Interieur

Net al even kort genoemd, maar het interieur van het huis is dus de volgende grote speler in het bepalen of een wijnkast een goede match is met jouw woonomgeving. Omdat een wijnkast een heel modern en verfijnde kast is, moet de rest van je interieur dit ook matchen. Dit betekent niet dat heel je huis voorzien moet zijn van de nieuwste uitvinden of dat alles verbonden moet zijn aan je telefoon. De moderne bouwstijlen zijn veelal minimalistisch en bestaan uit simpele kleuren zoals zwart, wit en bruin. Zolang je meubelen niet versleten zijn en er een beetje modern uitzien, zit je meestal wel goed. Zo kan je de wijnkast toevoegen om je interieur helemaal compleet te maken. 

Matching

Hiervoor is het begrip matching al enkele keren terug gekomen, maar het is toch belangrijk genoeg om een eigen stukje te krijgen. Het is namelijk zo dat een moderne woonomgeving tegenwoordig in vele vormen en kleuren komt. Zo heb je huizen die miljoenen kosten met interieur dat allemaal pas een paar maanden of enkele jaren oud is, maar alsnog niet goed zo samengaan met een wijnkast. Je kan er namelijk voor kiezen om je huis te baseren op een bepaald thema. Dit kan dan wel heel modern zijn, maar de stijl die jij gekozen hebt gaat dan simpelweg niet goed samen met de meeste wijnkasten. Je kan er dan voor kiezen om op zoek te gaan naar wijnkasten die toch nog goed matchen met de rest van je interieur op basis van hun kleur of formaat, of je interieur een beetje aan te passen voor je wijnkast. Zo kan jij toch nog dat ene luxe wijntje die je hebt gehaald uit een speciaal wijngebied een mooi huis geven.