Tips om je schoenen netjes op te kunnen bergen

Als er één item de afgelopen jaren belangrijk is geworden in onze outfit is het wel de schoen, en dan met name de sneaker. We zien dat die sneaker steeds vaker de rest van onze outfit gaat bepalen. Zo is de grote, bulky sneaker de afgelopen jaren erg populair geworden, die op zijn beurt weer zorgde voor een opleving van een jaren 90 kledingstijl. Denk hierbij aan felle kleuren en wijde kleding. 

Het is dan ook niet zo vreemd dat velen van ons een behoorlijk uitgebreide schoenencollectie hebben. Maar waar laat je die allemaal? Rondslingerende schoenen zorgen al snel voor een rommelige ruimte… daarnaast kun je daardoor weleens overzicht verliezen welke schoenen je nu eigenlijk hebt. Tijd dus om samen met ons te kijken naar een oplossing, zoals een schoenenkast.

schoenenrek

Een schoenenrek; handig en bijna overal neer te zetten

Het liefst wil iedereen natuurlijk een inloopkast, waar alles overzichtelijk is opgeborgen. Helaas is dit voor de meeste van ons niet weggelegd en zullen we op zoek moeten naar andere manieren om onze schoenen op te bergen…. zoals een schoenenrek. Zo’n schoenenrekje is erg makkelijk, omdat je die bijna overal kwijt kunt. Onder de kapstok in de hal of bijkeuken, in een ongebruikte hoek in de slaapkamer, of  onder in je kledingkast. Een schoenenrek vaak goedkoper dan een schoenenkast. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je schoenen iedere keer netjes opbergt als je ze hebt gedragen. Anders liggen je schoenen binnen no time weer op een hoop bij elkaar. Daarnaast hebben schoenenrekken maar plek voor een klein aantal schoenen.

Een schoenenkast voor de grotere schoenencollectie

Heb je echt veel schoenen en is een schoenenrek niet meer interessant, kijk dan eens naar de eerder genoemde schoenenkast. Dit is de makkelijkste en meest opgeruimde manier van je schoenen opbergen, omdat je er niets meer van ziet zo gauw de kast is gesloten. Met een schoenenkast heb je alle schoenen netjes bij elkaar en hoef niet meer te zoeken naar je favoriete paartje. Je vind tegenwoordig schoenenkasten in allerlei kleuren, materialen en formaten. Ook heb je schoenenkasten met vakken, planken en uitklapbare vakken. Je vindt dus altijd een schoenenkast die bij je persoonlijke smaak én bij je interieur past.

Gooi de schoenendoos niet meteen weg

De meeste mensen gooien de schoenendoos meteen weg nadat ze hun nieuwe schoenen hebben gekocht. In plaats van die schoenendoos bij het oud papier te gooien, kun je ze ook gebruiken voor het opbergen van de schoenen. Vind je het lastig dat je niet kunt zien welke schoenen in de doos zitten? Maak foto’s van je schoenen en plak ze op de doos. Zo kan je direct zien wat erin zit. Het vraagt een beetje werk, maar daarna kan je er volop van genieten. Om ruimte te besparen (of als je het gewoon leuk vindt), kan je de schoenendozen op elkaar stapelen. Door dit schoenen opbergsysteem blijven je schoenen in perfecte staat omdat er geen stof en vuil bij kan.

Zelf een schoenen kapstok maken

Houd je van creatieve oplossingen die anders-dan-anders zijn? Ga dan voor een schoenen kapstok. Pinterest staat vol met innovatieve opbergideeën, de een nog leuker dan de andere. Maar het moet natuurlijk ook haalbaar zijn. Dat zit met deze opbergoplossing wel goed. Voor de schoenen kapstok heb je slechts een klein beetje klus vaardigheid en een schroeftol of accuboormachine nodig. Schaf een simpele kapstok of meerdere losse haken aan. Dat laatste kun je bij iedere willekeurige bouwmarkt kopen. En dan is het slechts een kwestie van bevestigen op de goede hoogte. Origineel en eenvoudig uit te breiden als je nog meer opbergmogelijkheid nodig hebt.