ribstof bank

Wat is de reden waarom je druk op zoek bent naar een bank? Misschien is je huidige bank na vele jaren veel zitcomfort een keer toe aan vervanging. Of je gaat op korte termijn verhuizen, waardoor je een ander formaat of een andere opstelling nodig hebt. Wat de reden ook is, het is slim om je een keer goed te verdiepen in de trends voor de bank van dit moment. Hier is immers enorm veel in mogelijk. En om het zoeken wat makkelijker te maken, hebben we een paar populaire trends voor bijvoorbeeld een hoekbank voor je op een rijtje gezet.

Ga voor een retro – maar eigentijdse – stijl door te kiezen voor een bank in een ribstof

Ben je al bekend met een bank in een ribstof? Dit zorgt voor een retro look, maar tegelijkertijd ook voor een eigentijdse stijl. Dit omdat je vandaag de dag de keuze hebt uit enorm veel frisse kleuren. Denk daarbij aan donkergroen, gebroken wit en beige. En ga je maar al te graag voor een ribstof in een teddy uitvoering? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor is dus voor ieder altijd wel wat wils.

Natuurlijke materialen voor een bank zijn gewilder dan ooit

Gaat je hart wat sneller kloppen van een bank in strakke lijnen? Dit past perfect in onder meer een Scandinavisch, Wabi Sabi en industrieel interieur. Probeer dan altijd gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals linnen. Dit zorgt voor een verfijnd en elegant totaalplaatje. Maar het is ook erg makkelijk te combineren met meubelstukken in andere vormen en kleuren.

Heb je al eens een keer overwogen om een elementenbank in huis te halen?

Maar ook op het gebied van de vorm van de bank is er een erg opmerkelijke trend gaande. Een elementenbank is steeds vaker in woonwinkels – maar ook in de magazines – terug te zien. Hier kun je ook meteen de mooiste banken en fauteuils kopen. Wat dit precies inhoudt? Een elementenbank bestaat, zoals de naam het eigenlijk al zegt, uit verschillende elementen. En dat maakt de bank erg multifunctioneel. Zo kun je aan de ene kant van de bank bijvoorbeeld genieten van het zicht op de tuin, terwijl de andere kant van de bank benut wordt voor het kijken naar de televisie. Ook kun je hierdoor op een erg slimme manier gebruikmaken van de ruimte die er beschikbaar is.

Sierkussens in contrasterende kleuren en prints zijn gewilder dan ooit

Weet je op dit moment al precies wat voor soort bank je het liefste in huis haalt? En weet je daarom ook goed om wat voor kleur en materiaal het gaat? Dan is het ook een logische stap om meteen eens na te denken over de kussens waar je de bank verder mee wilt decoreren. Want één ding is zeker, hier is vandaag de dag ook enorm veel mogelijk in. Probeer te gaan voor kussens in contrasterende kleuren en materialen voor een trendy geheel.

Ontdek alle trends voor de banken van dit moment in een woonwinkel bij jou in de buurt

Kom je maar al te graag alles te weten over de meest actuele trends voor je eigen interieur? Kies er dan voor om op korte termijn een keer een bezoek aan een woonwinkel te brengen. Je krijgt daar meteen een goed beeld van de opties die er zijn voor je interieur. Maar een ervaren verkoper kan je uiteraard ook alles vertellen over wat de leukste trends van dit moment zijn. Laat het shoppen van die ene bank van je dromen dus maar snel beginnen! Voor ieder is er altijd wel wat wils. 

Door Interieur