Een eetkamertafel mag absoluut niet missen in je eetkamer. Dit is de plek waar je gezellig luncht, dineert of borrelt met vrienden en familie. Eetkamertafels zijn niet alleen stijlvol, maar het is ook belangrijk dat een eettafel goed in de ruimte past en voldoende zitplekken biedt voor je gezin, familie en vrienden. Bij de zoektocht naar de perfecte eettafel kom je er al snel achter dat de opties eindeloos zijn. In deze blog geven we je een aantal handvatten mee om de juiste keuze te maken.

Materiaal

Welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt af van je wensen en de stijl van je interieur. Houten tafels zijn erg populair en tijdloos, maar ook keramische eettafels worden steeds populairder. Houten tafels passen bijvoorbeeld heel goed in een industrieel of modern interieur en zijn kenmerkend om de natuurlijke uitstraling. Keramische tafels worden vaker gebruikt in moderne, chique en minimalistische interieurs. 

Vorm

Eettafels zijn er in verschillende vormen. Van rechthoekig tot ovaal en van rond tot halve cirkel. De vorm van een eetkamertafel is een van de belangrijkste eigenschappen bij de aanschaf van een nieuwe eettafel. Iedere tafelvorm heeft zijn voor- en nadelen. Voor een kleinere eetkamer is een ronde of vierkante tafel ideaal. Deze vormen nemen de minste ruimte in beslag. In een grotere eetkamer komen de rechthoekige, ovale of Deens ovale vormen goed tot hun recht. 

Afmeting

De ruimte van je eetkamer is de basis bij het bepalen van de afmeting van je eetkamertafel. Hierbij is het ook belangrijk te bepalen hoeveel zitplekken je nodig hebt. Wanneer je rekening houdt met 70 cm per persoon zit je altijd goed en kunnen de mensen comfortabel aan tafel zitten. Heb je veel zitplaatsen nodig en past een grote eetkamertafel niet in de ruimte. Dan is een uitschuifbare eettafel nog een goede optie om te overwegen.

Door Interieur