Veel voorkomende fouten bij het inrichten van een huis

Bij het maken van plannen om je huis een nieuw gezellige sfeer te geven zijn er enkele richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Soms kan je namelijk flink de mist ingaan zonder dat je er erg in hebt. Of zie je de fout net te laat in. Hier vind je enkele belangrijke punten waar je op kunt letten.

woonkamer interieur

Wees voorzichtig met donkere stijlen

Het is algemeen bekend dat donkere kleuren de ruimte kleiner kunnen maken en lichte kleuren deze juist groter. Een vintage, landelijke of industriële stijl kenmerken zich vaak met warme en of donkere kleuren. Dat is op zich geen probleem, maar wees wel subtiel in het gebruik: gebruik ook lichte accenten in je meubels, vloer en of meubels om een donkere muur (of vloer) wat te compenseren. Teveel donkere elementen maken je interieur er niet echt rustiger op.

Teveel meubilair geeft onrust

Een hele makkelijke manier om een boost te geven aan je interieur is door simpelweg weinig spullen/accessoires te plaatsen in je ruimtes. Je houdt een mooi overzicht en je hebt ook meer rust. Haal liever enkele prachtige eyecatchers in huis en laat die de ster zijn van de ruimte. Dat heeft een positiever effect dan een overdaad aan spullen.

Functioneel inrichten

Je doet er goed aan om meubels functioneel te laten zijn in een ruimte. Kies bijvoorbeeld een kast waar je de meeste spullen in opbergt. Gebruik meubels ook liever voor meerdere doelen, zo voorkom je een te volle inrichting. Een tafel kan je prima gebruiken als eettafel en als studieplek.

Rustige verlichting

Je kunt sfeervolle verlichting halen in de meest uiteenlopende designs, maar wees ook hier wat terughoudend in: beter heb je een eyecatcher en maak je verder gebruik van kleinere, subtiele spots om je interieur te verlichten. Dit geeft een rustige indruk.

Zachte en lichte tinten

Lichte kleuren geven een rustige indruk. Gebruik dit dus ook in diverse ruimtes. In de slaapkamer kan je je bed bijvoorbeeld voorzien van licht en stijlvol beddengoed van www.yumeko.nl zodat je met een rustiger gevoel gaat slapen.