Voorjaarsklussen in huis en tuin

Met de lente voor de deur krijgen veel mensen weer zin om lekker te klussen, zowel binnen als buitenshuis. Wilt u uw woning of tuin ook een frisse opknapbeurt geven zodat u wanneer het echt warm weer wordt kunt genieten van uw vrije tijd?

Schilderen binnenshuis

Niets laat uw interieur zo opbloeien als een frisse schilderbeurt. Waagt u zich aan een volledig nieuwe look voor uw huis of houdt u het liever bij de bestaande kleur. Ook dan kan een nieuwe laag verf wonderen doen. Het voorjaar is een ideale tijd om te schilderen. De temperatuur is prima en door het goede weer kunnen ramen en deuren best een tijd openstaan om het drogen van de verf te bevorderen. Geef de woonkamer of de slaapkamer een frisse nieuwe look met één van de vele prachtige kleuren muurverf. Klusmaterialen nodig? Die vindt u volop in de Aldi folder vorige week

Tuin opknappen

Ook de tuin kan na een lange winter wel een opknapbeurt gebruiken. Met wat vrolijke voorjaarsbloeiers of andere plantjes brengt u direct uw tuin in een lentesfeer. Misschien is er nog iets te snoeien in uw tuin? Het beste doet u dit in Maart omdat daarna het broedseizoen begint en de vogels nestjes gaan bouwen. Maak alle straatjes en paadjes in uw tuin schoon met de hogedrukreiniger en geef het tuinhuis of de afrastering een likje nieuwe verf. Als de klok weer wordt verzet naar zomertijd is het ’s avonds lekker lang licht en kunt u dus ook in de avond nog genieten in uw tuin.

Tuinmeubelen

Gaat u uw oude tuinmeubelen nog gebruiken of kijkt u stiekem al in het rond naar iets heel anders? Wanneer u uw kunststof tuinmeubelen van vorig jaar ook deze zomer weer wil gebruiken is nu de tijd om ze volledig schoon te maken met een sopje van milde allesreiniger of soda. Zijn ze na een lange winter in het tuinhuis wat dof geworden dan laat u ze weer blinken als nieuw met meubelwas of jojoba olie. Houten tuinmeubelen die vergrijsd zijn gedurende de wintertijd laat u weer stralen door deze eerst goed schoon te maken met water en groene zeep of soda. Indien nodig kunt u ze daarna zorgvuldig schuren. Vervolgens is uw houten tuinmeubilair klaar voor een nieuwe laag olie of beits. Niet alleen geeft dit de meubelen weer een frisse look, het beschermt en voedt het hout ook tegelijkertijd. Heeft u rieten of rotan tuinmeubelen dan kunt u deze het beste afborstelen met water en een schep zout.