Waarom je altijd moet kiezen voor kwaliteit verf


Schilderen is voor veel mensen niet de meest favoriete hobby. Soms wordt het zelfs gezien als noodzakelijk kwaad. Dan is het maar beter dat je zo lang mogelijk niet meer hoeft te schilderen. Maar hoe zorg je daar nou voor? Is het mogelijk om binnen jarenlang niet te hoeven schilderen en toch te kunnen genieten van kwaliteit? En hoe zit het dan buiten? Daar moet je toch om de paar jaar onderhoud plegen? Nou, dat hoeft dus niet. Door te kiezen voor kwaliteit koop je tijd. En tijd is nou eenmaal ons meest kostbare bezit. 

Ga jezelf een na; hoeveel tijd kost het voordat je het schilderwerk hebt voorbereid? Eerst moet je zien dat je alle gereedschappen zoals kwasten, rollers en verfbakken in huis hebt. Daarna heb je, hopelijk, nog de goede verf. (Als deze al niet is vergeeld na een aantal jaar.) En dan moet je het te schilderen oppervlak nog voorbereiden: ontvetten, schuren, eventueel repareren enz. Bij elkaar dus een hele klus waar best wat tijd in gaat zitten. Is dat nou de meest efficiënte manier van werken? 

Tijd versus kosten

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, Sigma verf (als professioneel verfmerk) is in aanschaf wat duurder dan doe-het-zelf merken zoals Histor of Flexa. Hier staat wel een veel langere levensduur tegenover, een makkelijke verwerkbaarheid en meer kleurechtheid. Laten we zeggen dat je gemiddeld (De ene keer is het in de aanbieding met extra korting, de andere keer niet.) zo’n 20% meer betaalt. Op een blik dat bijvoorbeeld €40 in de bouwmarkt kost, betaal je voor de professionele variant €48. 

Is die €8 dan alle extra moeite waard? Denk even na; met Sigma verf hoef je maar één keer in de 10 jaar te schilderen. Met een doe-het-zelf variant moet je in die 10 jaar misschien wel 2 keer (of vaker) schilderen. Met een litertje verf kun je zo’n 16 m2 schilderen. Dat is best veel! Namelijk zo’n 4 deuren. Ga je dan voor die €8 die je bespaart, jezelf uren extra werk op de hals halen? 

Denk eraan: schilderen is niet alleen even een blikje verf lostrekken. Je moet voorbereiden, bijwerken, wachten, schuren, lakken, weer wachten, nog een keer schilderen, opruimen etc. Een simpele schilderbeurt kan zo een dag of wat in beslag nemen als je het hele huis moet doen. Stel je bent 3 dagen bezig voor de binnenkant. Dat is 24 uur. Al zou je jezelf een uurloon van €10 geven, dan moet je al €240 / €8 = 30 liter verf gebruiken om je kleine voordeel van een doe-het-zelf product terug te verdienen. Lijkt ons geen goede deal. 

Wat zijn de andere voordelen van een merk als Sigma?

Naast de besparing die je doet door het aanschaffen van Sigma verf, zijn er natuurlijk nog tal van andere voordelen. Deze verschillen per product, maar in hoofdlijnen kun je toch flink meer voordeel hebben van de volgende eigenschappen:

  • Soepele verwerking, dus schilderen wordt makkelijker
  • Langere levensduur, waardoor je minder vaak hoeft te schilderen
  • De verflaag is sterker, waardoor er minder beschadigingen optreden
  • Er zit meer pigment in de verf, zodat de kleur langer mooi blijft
  • De dekking van de verf is beter, waardoor je in verhouding minder verf nodig hebt

Ontdek alle voordelen van Sigma verf en merk het verschil. Benieuwd naar alle producten van dit Nederlandse merk? Bekijk het assortiment Sigma verf dan hier.