Welke klussen kun je gemakkelijk zelf doen in huis?

Een verbouwing thuis kost altijd enorm veel geld. Naast dat je alle materialen moet betalen, heb je ook verschillende vakmannen nodig die het huis verbouwen. Er zijn echter verschillende klussen die je ook gemakkelijk zelf kunt doen. Uiteraard is het eenvoudiger om de specialist in te schakelen, maar dit kan erg duur uitvallen. Als je er voor zorgt dat je enkele klussen zelf doet, bespaard dit enorm veel geld. Dit geld kun je vervolgens weer gebruiken voor de verbouwing!

Deuren plaatsen in huis

Een van de klussen die je zelf kunt doen, is het plaatsen van deuren. In de meeste gevallen hoef je enkel wat scharnieren te plaatsen aan de zijkant van de deur. Vervolgens kun je de deur hier aan vast monteren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een schuifdeur te plaatsen. Hiervoor kun je erg gemakkelijk lade geleiders aan het plafond monteren. Hier kun je vervolgens de schuifdeur in hangen, waardoor je de deur direct kunt gaan gebruiken. Je hebt voor deze klus geen vakmannen nodig!

Schilderen van muren

Een schilder heeft natuurlijk enorm veel ervaring met het schilderen van muren, maar dit kun je ook zeker zelf doen. Het is wel belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt bij het schilderen van muren. Zo dien je alles goed af te plakken, zodat je geen fouten kunt maken. Daarnaast is het verstandig om een afdekzeil op de grond te leggen. Dit zorgt er namelijk voor dat als je knoeit, niet heel de vloer onder zit. Hiervoor is het natuurlijk ook belangrijk dat je alle meubels aan de kant zet, en daarna pas het afdekzeil neerlegt. Als je klaar bent met schilderen, is het slim om de ramen open te zetten, zodat de muur goed kan drogen. Zorg er tenslotte voor dat je de hele muur in een keer schildert, zodat je geen kleurverschillen krijgt. 

Ga jij verbouwen in je woning? Zorg er dan voor dat je de website Wovar.nl bekijkt! Hier vind je namelijk alles wat je nodig hebt voor het verbouwen van je huis!

De zolder scheiden in twee ruimtes

Heb jij een grote zolder in je woning? Dan is het wellicht wenselijk om deze in twee ruimtes te splitsen. Hiervoor kun je erg eenvoudig een gipswand plaatsen. Dit kun je namelijk ook zeker zelf doen. Je tekent eerst precies af waar je de wand wilt plaatsen. Vervolgens plaats je staanders waar de gipsplaten moeten komen. Als je eenmaal een kant van de gipswand hebt staan, kun je eventuele leidingen toevoegen. Als je geen leidingen in de gipswand wilt laten lopen, kun je direct de isolatiematerialen plaatsen. Vervolgens plaats je aan de andere kant de gipsplaten en is de scheidingswand al helemaal compleet, zonder dat er vakmannen aan te pas komen!

De tuin aanpakken

Na een verbouwing is het vaak zo dat de tuin achtergebleven is. Gelukkig kun je ook de tuin gemakkelijk zelf aanpakken. Je hoeft hier namelijk helemaal geen tuinman voor in te schakelen. Je kunt een grasmat zelf leggen, of juist kiezen voor kunstgras. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verschillende planten in de tuin te zetten. Zorg ervoor dat je een hele dag uittrekt om te bekijken wat je met je tuin wilt!