Zo creëer je een luxe sfeer met goedkope gordijnen

Voor de meeste mensen geldt dat ze zo min mogelijk geld willen uitgeven, zonder dat iets er goedkoop uitziet. Tegenwoordig zijn er genoeg oplossingen en producten gemaakt van goede kwaliteit, om voor een mooie prijs een degelijk interieur in te richten. 

vouwgordijnen

Wat zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zijn gordijnen gemaakt van stof die als het ware opgevouwen aan de bovenkant van het raam zit. In het gordijn zitten baleinen, dit zijn soort verzwaringsbalkjes die horizontaal in een vouwgordijn zijn verwerkt om te zorgen dat het gordijn niet oprolt, maar opvouwt. Vouwgordijnen worden met een ketting bediend, maar zijn nu ook te koop met een elektrische bediening. Met een sierlijke stof geven vouwgordijnen een klassieke en luxe uitstraling. 

De meeste vouwgordijnen worden van een goede kwaliteit linnen of katoen gemaakt. Voor een slaapkamer kun je een rolgordijn ook verduisterend laten afwerken. Dit wordt gedaan met een voeringstof. Vouwgordijnen kun je in elke kleur vinden en je kunt bij winkel zoals Raamdecoratie.com je vouwgordijnen helemaal op maat en naar wens laten maken.

Goedkope vouwgordijnen

Als je op zoek gaat naar mooie goedkope vouwgordijnen moet je wel bedenken dat er een verschil is tussen goedkoop en goedkoop. De goedkoopste opties zijn goedkoop omdat ze van minder goede kwaliteit zijn gemaakt. Maar er zijn genoeg opties voor vouwgordijnen waar je niet hoeft in te leveren op kwaliteit. Door dat je online je maten kunt doorgeven, is het een stuk goedkoper geworden dan een bestelling plaatsen in een fysieke winkel.

Waar moet je op letten als je online bestelt?

Als je online bestelt, heeft dat ook het nadeel dat je niet de kleur in het echt kunt zien of het materiaal kunt voelen. Je kunt kleurstalen aanvragen om te zien of jouw gekozen kleur ook echt in je interieur past. Op een scherm ziet een kleur er namelijk altijd anders uit dan in het echt. Kleuren lijken ook anders door het soort licht wat erop valt, denk aan zonlicht versus kunstlicht. 

Ten tweede is het goed om heel precies te controleren hoe een shop gordijnen opmeet. Zorg er dus voor dat jouw manier van meten overeen komt met de manier van de winkel. Als je twijfelt, kun je altijd bellen of mailen voor de zekerheid, want als de vouwgordijnen op maat zijn gemaakt kun je ze bijvoorbeeld niet meer groter maken! 

Als laatste is het altijd verstandig om reviews te lezen. Soms ziet een website er heel goed uit, maar als ze niet meer dan 2 sterren krijgen van voorgaande klanten, is het een risico om toch bij die winkel te bestellen. Maar laat je niet door een negatieve review wegsturen, want mensen laten gemakkelijker iets negatiefs achter dan een positief bericht. Bij Raamdecoratie.com weet je sowieso dat je goed zit!