Zonnescherm ouderwets? Niet op deze manier!

Een zonnescherm is een ontzettend praktische oplossing om uit de zon te kunnen zitten en de warmte te ontwijken. Daarom wordt dit toch al snel gebruikt in bijvoorbeeld de achtertuin, maar ook in de voortuin om de warmte bij de ramen weg te houden. Toch kan het al snel ouderwets aanvoelen, zeker wanneer de installatie en het doek al wat jaren meegaan. Er zijn enkele details waar je op kunt letten om dit te voorkomen, en er juist voor te zorgen dat je zonnescherm er klassiek en stijlvol uitziet. We geven je graag wat tips!

Kies de juiste kleur

Het kiezen van de juiste kleur is essentieel voor de uitstraling van het doek en daarbij direct jouw woning. Of het er ouderwets uitziet, staat en valt al snel bij het zonnescherm doek. Aangezien het nogal opvallend kan zijn, kan het de volledige uitstraling van je huis en tuin beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat je voor een stijlvolle kleur gaat en voor een print kiest wat niet al te heftig is. Een felgeel zonnedoek met allerlei strepen kan natuurlijk heel gezellig staan, maar het is ook druk en chaotisch en daardoor minder stijlvol. Er zijn ontzettend veel zonweringdoek kleuren, dus neem de tijd om de juiste passende kleur te vinden.

Laat het goed monteren

Een stevige installatie is heel belangrijk voor de uitstraling van je zonnescherm. Dit bepaalt mede hoe het scherm eruitziet wanneer deze uitgerold is, maar ook hoe de woning er van buitenaf uitziet wanneer je deze ingetrokken hebt. Laat deze dus goed monteren door een professional, wanneer je zelf niet zo handig bent. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan en een zonneschermdoek monteren, want dit klusje is nog helemaal niet zo moeilijk. Zeker wanneer je de installatie zelf al hebt, kun je gemakkelijk zelf het doek monteren.

Maak het high tech

Een zonnescherm met de hand uitrollen is niet erg sexy, waardoor het direct een ouderwets gevoel geeft. Je kunt tegenwoordig voor een elektrische installatie kiezen, waarbij je scherm met een druk op de knop uitschuift. Sterker nog, je kunt dit ook allemaal automatisch laten verlopen. Hierdoor voelt je zonnescherm direct een stuk moderner en straalt deze meer luxe uit. Als je het écht goed aan wilt pakken kies je voor een installatie op zonne-energie, welke een zonnepaneel op de bovenkant bevat. Scheelt ook nog eens op je energierekening!