10 low-budget manieren om je huis te verkoelen tijdens een hittegolf

hoe krijg je het koud in huis

Houd jouw woning koel tijdens de hittegolf. Het huis koel houden kan met de volgende 10 low budget manieren.

1. Gordijnen dicht

Houd overdag de gordijnen dicht. Hierdoor kan de warmte niet het huis binnen dringen en kun je het huis koel houden.

2. Ramen dicht

Frisse lucht lijkt cruciaal voor koelte, maar wanneer het binnen koeler is dan buiten, kun je de ramen beter sluiten overdag. Zo kun je iedere kamer koel houden.

3. ‘s Avonds alles open

Het is belangrijk om in de avond, wanneer het buiten is afgekoeld, alles open te gooien. Doe alle ramen en deuren open om warmte uit huis krijgen en frisse lucht binnen te laten. Doordat er een luchtstroom ontstaat, kun je de warmte uit huis krijgen.

4. Vervang gloeilampen

Voorkom dat licht in huis, de woning nog verder doet opwarmen. Gloeilampen geven warmte af, maar halogeenlampen niet. Zo kun je iedere kamer koel houden.

5. Koelelementen

Hoe krijg je het koud in huis met water? Je kunt het huis koelen met water, door koelelementen te gebruiken. Je kunt op deze manier jouw meubels en bed verkoelen. Leg koelelementen neer op jouw meubels en geniet van een koele woning.

6. Ventilator

Het huis koel houden kan perfect met een ventilator. Deze kan de woning voorzien van een koele luchtstroom. Hierdoor voelt de ruimte een stuk aangenamer en kun je het huis koel houden.

7. Plafondventilator

Je kunt ook een kamer koel houden met een plafondventilator. Dit is zeker voor de woonkamer en slaapkamer een goed idee. Deze zorgt voor een koele bries van bovenaf.

8. Kook buiten

Voorkom extra hitte in de woning door het gebruik van hete keukenapparaten. Wil je toch thuis koken? Kook dan liever buiten op een kookplaatje, of haal gewoon de barbecue erbij.

9. Koude douche

Ook de warmte van een hete douche kan de woning warmer doen aanvoelen. Een koude douche daarentegen zorgt niet alleen bij jou voor koelte, maar ook in de rest van het huis. Je kunt het huis koelen met water, door alleen nog maar koude douches te nemen.

10. Jezelf koel houden

Ook jouw lichaamstemperatuur draagt bij aan de warmte in huis. Zorg ervoor dat je het zelf niet onnodig warm krijgt en vermijd bijvoorbeeld drukte in huis of het sporten in huis. Zo draag je bij aan het huis koel houden.

Hoe krijg je het koud in huis tijdens de hittegolf? Maak gebruik van de 10 bovenstaande low budget tips om een kamer koel houden in de zomer. Een kamer koel houden hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar kan dankzij bovenstaande tips eenvoudig worden gerealiseerd.