5 items die je kunt gebruiken als salontafel

De salontafel is een belangrijk meubel in de zithoek. Als je bezoek hebt of zelf op de bank zit, is het handig als je drankjes en hapjes in de buurt kunt zetten. Niets is vervelender dan iedere keer te moeten rechtstaan. Je kunt voor een normale salontafel kiezen, maar je kunt er ook eentje creëren met een ander item zoals een kist of poef. Hieronder vind je vijf items die je kunt gebruiken als salontafel. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Bijzettafel

Een bijzettafel wordt vaak gebruikt als salontafel. Ze lijken ook erg op elkaar, alleen is een bijzettafel kleiner en eigenlijk bedoeld om erbij te zetten. Een voordeel is dat je een bijzettafel makkelijk kunt verplaatsen, bijvoorbeeld dicht bij je zetten als je lekker op de bank televisie kijkt. Een bijkomend voordeel aan kleine bijzettafels is dat je er perfect twee of drie bij elkaar kunt zetten. Dat ziet er ontzettend leuk uit!

2. Kist

Heb je nog een oude kist op zolder staan? Deze kan perfect dienen als salontafel! Ook een dekenkist of houten speelgoedkist is prima om te gebruiken als salontafel. Dit soort kisten zijn vaak groot genoeg waardoor er veel op kan staan. Bovendien is het erg handig dat je er nog allerlei spullen in kwijt kan. Bijvoorbeeld sierkussens of plaids die je op dat moment niet gebruikt. Hier vind je nog 7 opbergtips voor de woonkamer.

3. Poef 

Een poef is klein maar is ook perfect als alternatief voor de salontafel. Het voordeel aan een poef is dat je hem op verschillende manieren kunt gebruiken. Een poef is ideaal als extra zitplek of om je benen op te leggen. Wanneer je de poef als salontafel wilt gebruiken is het handig om er een dienblad op te zetten. Op die manier ben je zeker dat je drankjes en hapjes niet zomaar omvallen.  

4. Eetkamerbank

Een eetkamerbank is multifunctioneel. In de eerste plaats is hij bedoeld om aan de eettafel te schuiven en op te zitten, maar eigenlijk kan je hem overal in huis plaatsen. In de hal, bij het voeteinde aan je bed én achter de bank of salontafel. Zo’n eetkamerbankje is erg handig en leuk ter decoratie!

5. Pallets

Tenslotte kan je pallets als salontafel gebruiken. Pallets zijn goedkoop en handig tegelijk. Vaak worden ze gebruikt in de tuin als zitje, maar ze zijn dus ook ideaal om in de woonkamer neer te zetten. Hoe pak je dat aan, pallets als alternatief voor salontafel? Leg twee pallets op elkaar zodat je een goede hoogte hebt. Over de pallets heen kan je nog wat extra hout leggen of een glazen plaat zodat je een gladder oppervlak hebt om spullen op te zetten. Wat ook leuk is aan pallets: in de vakken kan je afstandsbedieningen en tijdschriften kwijt!