3 perfecte tips bij het aanpakken van je voortuin

tips voor voortuin

De beste voortuin aanleggen ideeën

De voortuin is een van de eerste dingen die mensen zien als ze bij je langskomen of jouw woning in het vizier krijgen. Voortuinen gelden dan ook als de visitekaartjes van iedere woning. Maar hoe creëer je een mooie en makkelijke voortuin? En op een voordelige, betaalbare manier? Gebruik de goedkope voortuin ideeën hieronder om een fraaie en makkelijke voortuin te ontwerpen. Met elke van onze nuttige voortuin ideeën maak je een tuin waar je echt helemaal trots op kunt zijn!

1. Gebruik grind, kiezelstenen of keien voor weinig onderhoud

Een van de leukste voortuin aanleggen ideeën is de voortuin waar de bodem bedekt is met grind en enkele strakke planten- of bloemenbakker staan. Deze makkelijke voortuin heeft als voordeel dat je nauwelijks onderhoud hebt aan de tuin, terwijl de voortuin er tegelijk lekker strak en modern uitziet. Natuurlijk moet grond wel bij jouw woning passen. Realiseer je dat er qua grond veel keuze is. Zo kun je gaan voor witte, grijze of zwarte grind. Ook de grootte van de grindstenen kan variëren. Realiseer je hierbij dat kleine grind en kiezelsteentjes ervoor zorgen dat je gemakkelijk door de tuin kunt lopen. Kies je voor grotere stenen of zelfs keien, dan is het lastiger om door de tuin heen te lopen. Het is maar net wat jij wilt. In elk geval zijn grind, kiezelstenen en keien ideaal omdat ze snel overtollig water afvoeren. Met dit materiaal als bodembedekker heb je geen last van grote plassen in de tuin.

2. Veel groen: planten, bloemen en struiken

Zoek je goedkope voortuin ideeën met veel groen in de tuin? Dan is het een idee om te kiezen voor de populaire groene tuin. Dit is een tuin meet daarin veel planten, enkele struiken en bloemen. De groene tuin als een van de populairdere voortuin ideeën heeft als voordeel dat deze lekker fris oogt, er natuurlijk uitziet en insecten en dieren de ruimte geeft. Verder kun je deze tuinen goedkoop inrichten met enkel grote struiken of planten, aangevuld met bloemen. Een nadeel is dat groene voortuinen het nodige onderhoud vereisen.

3. Voortuin met tegels

Ten slotte is er nog de voortuin met tegels. Deze voortuin is handig omdat je de voortuin dan praktisch kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om gezellig, bij mooi weer, in de zon te zitten met je partner, op twee tuinstoelen of door het plaatsen van een strak tuinbankje. Ook zijn er mensen die voor betegeling kiezen als hun favoriete voortuin aanleggen ideeën, zodat ze de tuin als extra parkeerplek kunnen gebruiken voor de auto.