5 essentiële items die je bij lekker weer in je tuin moet hebben staan

Tuin zomer 2019. Ben jij er al klaar voor? De vakantietijd is weer aangebroken en hoe heerlijk is het om dan lekker veel buiten te zijn en te chillen en relaxen in je tuin. Groene aanslag verwijderen, leuke plantjes erin en dan natuurlijk het belangrijkste: je tuin gezellig maken. Maak je tuin een verlengde van je huis. Dan is het niet alleen met mooi weer een super fijne plek, maar ziet het er ook sfeervol uit als het buiten grauw en grijs is. 5 leuke tuin ideeën voor je op een rij, essentiële items bij lekker weer.

1. Loungemeubels en kussens

We willen niet alleen graag onze tuin sfeervol maken, we maken het ons ook graag aangenaam en comfortabel. Geen plastic stoelen dus, maar lekkere grote banken en kussens om heerlijk op neer te strijken. Of wat dacht je van zo’n leuke hangstoel? Kies je voor budget, dan neem je pallets en bekleed je die met zachte matraskussens en plaids.

2. Vloerkleden

Helemaal leuk om het buiten net zo intiem te maken als binnen: vloerkleden. Ze halen de kilte van de tuintegels volledig weg. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ze zijn perfect voor onder het tafeltje bij je loungebank of onder je eettafel. Ook lekker zacht onder de blote voetjes van je kinderen.

3. Vlaggetjes

Je kunt heel makkelijk je tuin gezellig maken met vrolijke wapperende stofjes in de wind. Zo simpel en toch geeft niets meer een vakantiegevoel dan vlaggetjes. Natuurlijk niet die van plastic, maar mooi afgewerkte van stof. Verzamel zelf bijzondere lapjes of kies voor kant en klaar. Ook in sobere kleuren geven vlaggetjes al een heel zomers effect.

4. Tuinverlichting

Overdag zijn het lampionnen die je tuin sfeervol maken. Maar zodra de schemer invalt, maken ze je tuin helemaal magisch en gezellig. Daarnaast zijn er nog vele andere Oriëntaalse vormen en kleuren verlichting te vinden. Kies je voor solar, dan kost het je bovendien geen energie.

5. Accessoires

Accessoires staan overal gezellig, bijvoorbeeld op of boven je eettafel en in de kale hoeken. Maar andere leuke tuin ideeën zijn om er ook je buitenmuren en schutting mee aan te kleden. Zo zijn er niet alleen mooie posters voor in je tuin, maar bijvoorbeeld ook leuke kruidenrekken of wandplanken voor planten. Nu is je tuin zomer 2019 proof!