3 redenen om voor led kerstverlichting te kiezen

Het is bijna tijd om de kerstverlichting weer van zolder te halen. Heb jij nou nog hele oude kerstlampjes liggen? Dan is het misschien tijd om over te stappen op led kerstverlichting. Er zijn verschillende redenen waarom dit dé perfecte keuze is. In deze blog zetten wij ze voor je op een rijtje.

  1. Energie besparen

Een van de redenen waarom led kerstboomverlichting perfect is voor het versieren van de boom is omdat het een stuk energiezuiniger is dan traditionele gloeilampjes. Led is sowieso een lichtsoort die bekendstaat om zijn duurzame karakter. Voor het opwekken van dezelfde hoeveelheid verlichting is er namelijk een stuk minder stroom nodig. Er treedt al gauw een besparing op van 80 tot 90%!  Dit is natuurlijk niet alleen een stuk beter voor het milieu (zo zorg je er met led kerstboomverlichting voor dat er een stuk lagere CO2-uitstoot ontstaat), maar ook gunstig voor je portemonnee. Tijdens de toch al dure feestdagen bespaar je met led verlichting op je energierekening.

  1. Veiligheid verhogen

Hoe komt het dat gloeilampen 80 tot 90% meer energie verbruiken? Een van de grootste redenen hiervoor is dat een groot gedeelte van de opgewekte stroom niet omgezet wordt in licht maar in warmte. De lampjes worden dan ook gloeiendheet tijdens gebruik. Niet zo veilig als je ze in de boom gebruikt. Kiezen voor led kerstboomverlichting is dan verstandig. 

De keuze voor led lampjes is ook in het geval van kerstkaarsen een goed idee. Met normale kaarsen zijn er altijd risico’s: een kledingstuk dat in een vlammetje terechtkomt, een kaars die per ongeluk omgestoten wordt… Led kaarsen zien er geloofwaardig uit én zijn niet gemaakt met echt vuur, waardoor dit een stuk veiliger is. 

  1. Grote keuze

Het leuke van led kerstverlichting is dat het in zo veel varianten beschikbaar is. Zo zijn er koud witte kerstlampjes die er door de lichtkleur gelijk heel winters uitzien. Dit is bijvoorbeeld perfect in het geval van ijspegelverlichting. Met deze verlichting wordt het uiterlijk van ijspegels namelijk nagebootst, en door de kleur van de verlichting ziet dit er nóg natuurlijker uit. IJspegelverlichting kan bestaan uit verschillende verticale lichtsnoeren of uit ijspegelvormige lampen en is geschikt om op te hangen aan bijvoorbeeld de dakgoot of de overkapping. Als je led kerstverlichting buiten wilt gaan gebruiken, houd er dan wel rekening mee dat de lampjes weerbestendig moeten zijn. Informatie hierover kun je meestal bij de specificaties van de producten terugvinden.

 Led kerstverlichting is dus altijd een goede keuze, omdat het veiliger is en omdat het beter is voor het milieu én uw portemonnee. Een perfecte toevoeging aan uw huis tijdens de komende feestdagen.