Led panelen in huis

Een fijne sfeer in huis is belangrijk. Je wil namelijk dat je huis een plek is waar je kunt ontspannen na een lange dag werken. Waar we in de zomer, zeker nu die zomers hier steeds langer en warmer worden, veel buiten zitten en daarom de tuin gezellig maken, zitten we vanaf nu weer veel binnen. Om het daar gezellig te maken, moeten we met ons lichtplan aan de slag. Hoe maak je echter zo’n fijne sfeer? Zo kun je niet overal led panelen ophangen, maar zullen die op bepaalde plekken juist wel goed tot hun recht komen. 

De voordelen van led verlichting

Led verlichting is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig en kan op allerlei verschillende manieren worden ingezet. Een led lamp met een led dimmer heeft veel voordelen vergeleken met traditionele lampen. Zo is led verlichting energiezuinig en hebben led lampen een lange levensduur. De warmtestraling is gering, wat deze lampen veilig maakt en ze ervoor hebben gezorgd dat we anders met ons licht om kunnen gaan. Verder is de lichtsterkte van led lampen vandaag de dag perfect en kun je kiezen uit tal van soorten verlichting en kleursamenstellingen. Led verlichting heeft dus nogal wat voordelen. 

Led verlichting in je huis om sfeer neer te zetten

Wil je in jouw woonkamer een frissere, warmere en/of luxere uitstraling creëren, dan is het plaatsen van led lampen op strategische plekken in de kamer dé perfecte oplossing. Je kunt kiezen voor veelkleurige plafondspots of bijvoorbeeld led strips langs de plafondranden. Wit en blauw geven de woonkamer een moderne uitstraling, terwijl rood en roze zorgen voor gezelligheid, warmte en intimiteit. Populair is ook het verlichten en accentueren van bepaalde delen van de woonkamer. Zo kun je kiezen voor een staande led lamp met dimmer om bijvoorbeeld een leeshoek te creëren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de opties die er zijn om een strak en elegante woonkamer te krijgen.

Led verlichting in de keuken

Led lampen zijn vooral ook ideaal om te gebruiken in de keuken. Goede verlichting is daar namelijk van groot belang om alles snel te kunnen vinden en veilig te kunnen werken. Zeker als je daar veel tijd in doorbrengt. Dimbare led spots in het plafond, naast één centrale hoofdverlichting, vormen de basis van een goed verlichte keukenruimte. Maar vergeet ook niet het keukenblad te verlichten en breng sfeerverlichting aan op een kastdeurtje, de koelkast of op het plafond. Door te kiezen voor dimbare verlichting kun je de atmosfeer in de keuken nog beter afstemmen op de gewenste sfeer.