3 simpele manieren om je keuken gezelliger te maken

De keuken is voor de meeste mensen een van de belangrijkste en meest centrale plekken van het huis. De keukenkamer is het middelpunt van het huis, maar kan soms als de minst gezellige en koudste kamer overkomen. Er zijn echter enkele manieren om deze plek warmer te laten aanvoelen, terwijl deze ruimte toch gewijd blijft aan koken. Of je nu een professional inhuurt of zelf je keuken gaat bouwen met je eigen gereedschap, hieronder vind je 3 eenvoudige tips terug om je keuken gezelliger te maken.

Gebruik warme materialen en kleuren

Als je je keuken aan het verbouwen bent, probeer dan een evenwicht te vinden tussen het gebruik van koude materialen die traditioneel in de keuken te vinden zijn, zoals tegels, marmer, steen en warmere materialen zoals hout en textiel. Warme materialen zoals een houten plafond maken de sfeer in een keuken gezelliger. Een warme kleur voor de muur is ook een uitstekende manier om persoonlijkheid en karakter aan je keuken toe te voegen. Slechts één gekleurde muur kan al voldoende zijn om dit effect te creëren.

Kies voor kleurrijke kasten

Hetzelfde geldt voor de kleur van de kasten. De de keukenkasten vormen natuurlijk het grootste onderdeel van de keuken en de kleur en de uitstraling zullen ongetwijfeld uitstralen op de hele keuken. Dus naast het kiezen van een warme kleur voor de muur van de keuken kun je iets gelijkaardigs doen met de kasten in de keuken. Focus je aandacht op één muur, bijvoorbeeld de langste wand in de ruimte en kies dan een contrasterende kleur voor de keukenkasten.

Wees creatief met tegels

Het gebruik van originele tegeltjes voor de spatwand zal je keuken meteen een stuk gezelliger maken. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor Portuguse – azulejos portugueses – Marrokaanse tegels, of Delfts blauw. Je kunt dit soort tegeltjes kopen in een doe-het-zelfzaak of op een online tweedehandsmarkt als je authentieke exemplaren wilt kopen. Het aanschaffen van authentieke tegels zal wel een stuk duurder uitvallen dan wanneer je deze in een tegeldepot gaat zoeken. Waar je de tegels ook aanschaft, laat je creativiteit de vrije loop.