3 tips waarmee je jouw vloer langer mooi houdt

Heb jij sinds kort een nieuwe vloer? Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Te veel of juist te weinig schoonmaken, kan ervoor zorgen dat je vloer sneller beschadigd. Daarnaast zorgen je eigen schoenen ervoor dat er vuil mee naar binnen komt, wat uiteindelijk ook voor krassen kan zorgen. Beschadigingen op je vloer zijn niet te voorkomen. Echter, ziet je vloer er natuurlijk ook gewoon mooi uit als hij een beetje geleefd is. Om je vloer zo lang mogelijk mooi te houden, geven we je in dit artikel 3 tips.

  1. Kijk uit met te veel of te weinig vocht

Vocht kan funest zijn voor jouw vloer, zeker als je een houten of laminaatvloer hebt. Zo is het belangrijk dat de luchtvochtigheid in je huis gereguleerd wordt. Wanneer dit niet goed is, kan het zo zijn dat je vloer krom trekt. Om dit te voorkomen moet de luchtvochtigheid tussen de 60 en 70% zijn. 

Daarnaast is het belangrijk dat de vloer niet te nat wordt. Wanneer je je vloer dweilt, kun je dit het beste met zo min mogelijk water doen. Zorg er daarom voor dat je, als je de vloer gaat dweilen, de dweil goed uitgewrongen is. Daarnaast is het investeren in een goede deurmat helemaal zo gek nog niet. Het zorgt er namelijk voor dat er vuil en vocht niet mee in huis worden genomen. 

  1. Maak de vloer schoon

Deze tip klinkt misschien overbodig, maar het schoonmaken van je vloer is wel degelijk erg belangrijk. Wanneer er vuil op je vloer terecht komt, kan dit namelijk je vloer beschadigen. Zo kunnen er krassen ontstaan door bijvoorbeeld kleine steentjes die je van buiten mee naar binnen neemt. Maak daarom jouw vloer regelmatig schoon, hierbij is het dat je een zachte bezem of zachte opzet van je stofzuiger gebruikt. Deze zal de vloer niet beschadigen. 

  1. Maak gebruik van vloerglijders

De poten van jouw meubels en stoelen kunnen er ook voor zorgen dat je vloer beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je jouw stoelen veel aanschuift of je meubels niet optilt bij het verplaatsen ervan. Het is slim om dit te voorkomen, toch is dat bij eetkamerstoelen bijna onmogelijk. De poten van meubels kunnen erg scherp of ruw zijn waardoor ze voor beschadiging kunnen zorgen. Gelukkig zijn hier makkelijke en voordelige oplossingen voor zoals wolvilt. Deze zorgen voor bescherming van de vloer. 

Met deze 3 tips zorg jij ervoor dat jouw mooie vloer langer mooi blijft.