4 Interieurtrends voor 2021

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent een nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geld ook voor je interieur. Het is altijd een goede tijd om geïnspireerd te worden, maar het begin van een nieuw jaar is al helemaal een geschikte tijd. Dus wil jij weten welke trends je kunt verwachten in 2021? Dan ben je op de goede plek. In deze blog gaan we je vier interieurtrends verklappen voor 2021. Kan je niet wachten? Lees dan snel verder, here we go!

  1. Terug naar de kern

Een thema wat ook past bij alles wat er gaande is in onze huidige wereld, terug gaan naar de kern. Duurzaamheid en klimaatverandering zijn grote thema’s in onze samenleving. Daarbij leven we in een wereld, die alsmaar door gaat. Overal krijg je prikkels, zoveel dat het soms te veel word. Hierdoor hebben mensen behoefte aan rust. Ze willen terug naar de kern. Dit zien we ook terug bij de interieurgrootheden. Aardetinten, natuurlijke materialen en duurzame keuzes. Hier gaan we nog veel meer van zien. 

  1. Minimalisme 

Deze trend sluit eigenlijk naadloos aan op de eerste trend. Mensen zijn op zoek naar rust en vinden dat op verschillende plekken. Een steeds populairder wordend concept is minimalisme. Veel mensen trekken hierheen, als een afkeer van de wegwerp maatschappij waar we in leven. Keuzes gaan steeds vaker uit daar duurzame items die lang meegaan en van aanzienlijke kwaliteit zijn. 

  1. Kleuren van 2021

De kleuren die we veel gaan zien zijn aardetinten, maar wat word daar precies mee bedoelt? Kleuren zoals crème of beige zijn zeer populair. Dit komt uit de Scandinavische hoek, waar ook het minimalistische interieur uit voort komt. Ook zijn donkere kleuren welkom. Kleuren zoals zwart, donkerbruin, donkergroen en donkerblauw zijn niet weg te denken. Deze kleuren geven door hun donkere tint, karakter aan je woning. Trendkleuren zijn ook: roestbruin en oudroze. Deze kleuren zagen we vorig jaar ook al, maar dit jaar gaan ze gewoon nog een ronde mee. 

  1. Leven in huis

Een trend die ook weer een ronde mee mag dit jaar is groen in huis. Van droogbloemen tot mega planten, ze zijn allemaal welkom. Groen in je huis, brengt leven en letterlijk zuurstof aan je woning. Voor mooie boeketten kan je terecht bij www.boeketcadeau.nl. Hier kan je kiezen uit een ruim assortiment. 

Dit waren onze trendvoorspellingen voor 2021, have fun!