salontafel

Een industriële salontafel is een onmisbaar meubelstuk in ieder interieur. De gemakkelijk te herkennen stijl is nog steeds enorm geliefd voor het interieur. Robuuste materialen zoals hout en metaal, koele ondertonen maar toch ook heel sfeervol door de natuurlijk materialen. Maar hoe combineer je zo’n salontafel? Industrieel is enorm gemakkelijk te combineren, zelfs in een moderne interieurstijl. Ben jij van plan om een industriële salontafel toe te voegen aan jouw interieur? Of heb je al eentje, maar wil je graag wat inspiratie op doen? Lees dan gauw deze blog verder, want ik geef je vijf tips hoe je een salontafel industrieel in het interieur kan inzetten! 

salontafel 2

Maar eerst nog even wat anders..

Hoe is deze salontafel industrieel nou te herkennen? Het gebruik van de materialen is enorm bepalend voor de industriële tafels. Zoals ik eerder al vertelde, zien we veelal het gebruik van robuuste materialen terug binnen deze stijl. Een salontafel van hout in combinatie met een metalen onderstel zien we dan ook veel terug binnen deze stijl. Dit combineert namelijk koel en warm met elkaar. Zo verzeker je jezelf dat het interieur te kil wordt. Een mangohouten salontafel is vaak direct al enorm stoer. De kleurschakeringen geven het hout een stoer effect en een uniek karakter. 

#1 Op zich zelf

Een salontafel industrieel is op zich zelf al een plaatje om te zien. Deze tafel is dan ook gemakkelijk in te zetten op zichzelf. Zet de salontafel in het midden van de woonkamer om deze zo het middelpunt te laten zijn van deze ruimte. Daarnaast kun je er op deze manier voldoende spullen op kwijt. Wanneer visite is, biedt de salontafel industrieel juist de ruimte om hier de hapjes op kwijt te kunnen. Een salontafel op zichzelf is misschien de meest klassieke manier voor het gebruiken van een tafel, maar het is wel eentje die altijd goed is!  

#2 Met een poef

De poef zien we steeds vaker terug in het interieur. Een heerlijk meubelstuk waar je je voeten op kwijt kunt wanneer je aan het bijkomen bent van een lange dag. Een poef kan ook enorm goed ingezet worden als salontafel. Of combineer deze twee juist! Zet de salontafel industrieel en de poef naast elkaar om zo extra ruimte te creëren. Daarnaast staat het ook enorm leuk in de ruimte. Combineer bijvoorbeeld een velvet poef met een stoere, ronde salontafel. Zo komen er twee interieurstijlen samen in het interieur. Je ziet hiermee dus niet gebonden aan een interieurstijl, met een industriële salontafel. Het is juist enorm makkelijk deze te combineren in meerdere stijlen! 

#3 Een salontafel industrieel set! 

Een salontafel hoeft niet enkel alleen op zich zelf te staan. Meerdere salontafels bij elkaar zien we ook steeds vaker terug in het interieur. Een set van twee of drie, of zelfs vier tafels is helemaal geen gek idee. Het leuke van een industriële salontafel set is dat je een speels effect krijgt. Vaak is er namelijk sprake van een verschil in hoogte. Op deze manier kunnen de tafels over elkaar heen geschoven worden, maar kunnen ze ook los van elkaar gezet worden. De mogelijkheden zijn eindeloos met een salontafel set industrieel! 

Naast dat je de set gewoon als salontafels kunt gebruiken, kun je ze ook gemakkelijk uit elkaar schuiven zodat ze als bijzettafel ingezet kunnen worden. Door bijvoorbeeld een salontafel set van drie tafeltjes te kiezen, kun je eentje altijd als bijzettafel inzetten! Naast dat het enorm leuk staat in het interieur is het dus ook nog eens erg multifunctionele koop! 

#4 Gebruik hem net wat anders

Een salontafel hoeft heus niet alleen als salontafel ingezet te worden. Je kunt hem natuurlijk ook als bijzettafel industrieel gebruiken! Naast je favoriete fauteuil een mooie tafel is helemaal geen gek idee. Wanneer je hem hiervoor wilt inzetten, is het vooraf goed om de afmetingen even te bekijken van de salontafel. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de tafel te laag gaat zijn voor naast je fauteuil. Dan heb je er natuurlijk nog steeds niks aan! Let vooraf bij de aanschaf dus altijd even goed op de afmetingen en weet dan ook hoe hoog de tafel moet zijn om aan jouw wensen te voldoen. 

#5 Mix en match!

salontafel

Combineer de industriële salontafel met verschillende meubels in het interieur om zo de industriële stijl compleet te maken. Wanneer je bijvoorbeeld een mangohouten salontafel hebt, is het leuk om bijvoorbeeld een kast hier op af te stemmen. Ondanks dat ieder product van mangohout zijn eigen unieke uitstraling heeft, komt de kleur van het hout wel overeen. De combinatie van verschillende houten producten zal voor een warme uitstraling zorgen binnen de koele ondertonen die een industrieel interieur kent. 

Tip! Wanneer je op zoek bent naar verschillende industriële meubels, raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op Livin24! Hier vind je een ruim aanbod aan verschillende industriële meubels, van eetkamerstoelen tot salontafels industrieel! 

Door Interieur