Trends voor de woonkamer 2021

Het jaar 2021 is nog maar net begonnen en je hebt derhalve nog tijd genoeg om je woonkamer weer helemaal trendy te maken. Gelukkig zien we een aantal leuke trends uit 2020 ook terug weer terugkomen in 2021. De grote lijn voor dit jaar is dat je best voor contrasten mag zorgen in de belangrijkste kamer in het huis.

1. Duurzaam

Wat dacht je ervan om een oude kast een beetje op te knappen en een likje verf te geven. De kringloopwinkels staan momenteel vol met allerlei spullen die wachten op een enthousiaste koper die er wat moeite voor wil doen. Het mooiste daarbij is dat je een dergelijke kast dan kan combineren met design of de strakke lijnen van een moderne inrichting. Heb jij liever meubels van gerecycled materiaal die door ontwerpers zijn gemaakt, dan zit je ook goed. Steeds meer items van bekende en onbekende ontwerpers die zich richten op duurzaamheid komen op de markt.

2. Verlichting

Ook in verlichting zie het verlangen naar duurzaamheid terug. Voor lampen wordt steeds vaker natuurlijk materiaal gebruikt. Bamboe maar ook steen met oosterse motieven worden toegepast in de lampen van vandaag. De lampenkap is ook helemaal terug. Hiermee kan je accenten zetten en ook snel de sfeer in de kamer aanpassen door andere kappen te plaatsen. De lampenvoeten zijn vaak van een standaard maat zodat wisselen eenvoudig is. Een staande leeslamp mag in geen woonkamer ontbreken. Dat is ook niet zo moeilijk want je kan ze voor alle interieurstijlen krijgen. Nieuwsgierig welke lampen voor 2021 voorkeur krijgen? Bekijk hier de staande leeslampen van nu.

3. Wereldse contrasten

Ook in 2021 zullen de grote verschillen in de wereld niet worden opgelost. In je interieur kun jij er wel voor zorgen dat er enige harmonie wordt geschapen zonder de contrasten te schuwen. Via Wereldwinkels en andere initiatieven krijgen we ook steeds meer te zien van de woonaccessoires uit Afrika en Zuid-Amerika. Hiermee kan je bijzondere effecten creëren in je woonkamer. Zo is de combinatie van minimalistische Scandinavische meubels met originele items van andere werelddelen beslist een werelds avontuur. Durf voor contrast te kiezen en verbeter tegelijk de wereld een beetje,

4. Donkere kleuren en verrassende materialen

De kleur van 2021 in donkerblauw, ook wel indigo genoemd. Maar ook andere donkere kleuren geven dat gevoel van geborgenheid dat je zoekt in je woonkamer. Experimenteer derhalve ook gerust met bruintinten of kastanje-rood. Met een contrasterend accent geef je deze kleuren nog meer kracht. Kleurrijke tegels in je woonkamer kunnen echt een verschil maken. Ook bij de materialen mag je in 2021 kiezen voor verschillen in structuur. Hoe meer verschil hoe meer effect dat vaak heeft. Voorbeelden zijn onbewerkt hout met een glimmende stof of de ruige steen van een industriële inrichting gecombineerd met een fijn weefsel. Bij contrasten gaat het om creativiteit en is jouw fantasie de grens.

Nu we meer tijd doorbrengen in huis dan we gewoon waren, mag er ook wel iets knuffelaars bij. Ga voor kussens met ronde- of hartvorm in zachte kleuren. Bright bubbles worden die in de VS genoemd.