Dit moet je weten voor jouw zoektocht naar de juiste verlichting

Ben jij op zoek naar verlichting voor in huis? Het kan beste een uitdaging zijn om te kiezen voor de juiste verlichting. Om je een handje te helpen lees je in deze blog wat je moeten voordat jij jouw zoektocht naar de juiste verlichting start!

Soorten verlichting

Voor het gemak beginnen we even bij de basis, welke soorten verlichting zijn er allemaal? In de basis zijn er drie verschillende soorten verlichting, namelijk:

  • Het basislicht, dit is de lamp die je aandoet wanneer jij jouw huis binnenkomt. Met dit basislicht wordt de ruimte meteen goed verlicht. 
  • Het accentlicht, hiermee accentueer je een plek die nog wat extra verlichting nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoek bij je bank.
  • Sfeerlicht, hiermee creëer je de sfeer in jouw ruimte.

Binnen je woning heb je al deze drie verschillende soorten verlichting nodig. Een huis met bijvoorbeeld alléén sfeerlicht zal niet goed verlicht zijn, sfeerlicht is namelijk nooit fel licht. Denk er bij het kopen van nieuwe verlichting aan wat voor jou van toepassing is, dan weet je zeker dat je het gewenste effect creëert!

Welke verlichting zoek jij?

Nu we weten welke verschillende soorten verlichting er zijn, er waar deze voor dienen, kan jouw zoektocht naar de perfecte verlichting beginnen. Wil jij in de hoek bij jouw bank nog wat extra licht? Dan zijn we dus opzoek naar een accentlicht. Naast de verschillende soorten verlichting komt het ook nog in veel verschillende varianten. Ga je bijvoorbeeld voor hanglampen, tafellampen, vloerlampen of wandlampen? En welke stijl moet deze lamp precies hebben, modern of klassiek? 

Verlichting van Sfeer.nl

Tegenwoordig kun je gemakkelijk online verschillende soorten verlichting bekijken. Voor het kopen van nieuwe verlichting hoef je eigenlijk de deur helemaal niet meer uit, je kunt gewoon speuren naar jouw favoriet vanaf de bank! Een leuke partij om je zoektocht naar jouw perfecte verlichting te starten is Sfeer.nl. Hier vind je heel veel verschillende soorten verlichting voor in huis. 

Online verlichting kopen

Krijg je keuzestress van alle verschillende mogelijkheden? Zet dan allereerst eens je wensen op een rijtje. Hierbij noteer je bijvoorbeeld je budget, je woonstijl en het type lamp. Dit maakt jouw zoektocht alweer iets overzichtelijker! Staan al je wensen genoteerd? Maak op de website van Sfeer.nl dan gebruik van de handige filteropties en geef op deze wijze jouw wensen en eisen door. Zo vind je snel en eenvoudig een lamp die helemaal past bij jouw smaak. Binnen een paar klikken heb jij online de juiste verlichting gekocht!