De verschillende manieren van behang toepassen

Er zijn veel verschillende soorten behang verkrijgbaar. Hierdoor zit er altijd wel een behang bij die er in een woning voor kan zorgen dat er meer sfeer komt. Zo is er fotobehang van de natuur, een klassiek rozen behang of juist een moderne marmer uitstraling. Zo is er structuur behang of behang met mooie patronen, maar ook met behang in een enkele kleur zet je direct een sfeer neer. Je kunt er voor kiezen om de gehele kamer te behangen met een motief, maar je kunt ook een muur kiezen en de andere muren van de kamer juist egaal te houden met een bijpassende verf kleur. Op die manier creëer je heel makkelijk de sfeer in huis die jij voor ogen hebt. 

natuur behang

In een lichte ruimte kun je experimenteren

In een lichte of witte kamer kan ook prima een behang gebruikt worden om het wat gezelliger te maken. Je kan dan eigenlijk voor alle kleuren kiezen omdat de muren licht zijn en het daardoor niet heel snel druk zal worden. Experimenteer bijvoorbeeld maar eens met een hele donkere kleur. Je zult zien dat als je dit goed toepast, je je in een museum of fancy hotel waant. Ook in dit geval zal een behang met patroon goed werken.

Let goed op bij de keuzen van een patroon

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten behang en dus kan het kiezen van de juiste print soms lastig zijn. Het is belangrijk dat je let op de grootte van de prints en de herhalingen van het patroon. Ga je een grote wand behangen? Kies niet een print met kleine afbeeldingen, deze komen dan te vaak terug. Je kunt dan beter gaan voor grote afbeeldingen, de kleine afbeeldingen komen beter tot hun recht op een kleinere muur. In het mooiste geval ga je voor behang op maat, dan wordt de afbeelding precies zo gemaakt dat deze mooi uitkomt op jouw wand.

Marmer- of betonlook behang

Bij een Scandinavisch of modern interieur kan een behang met geometrische print erg goed passen en sluit goed aan op de sfeer. Voor een industrieel interieur zijn juist de soorten behang met bijvoorbeeld een marmer- of betonlook een goede combinatie. Doordat behang vaak dé eyecatcher is in het interieur, heb je hierdoor een stuk minder accessoires nodig om je woonkamer sfeervol te maken. 

Behang in combinatie met verf

Je kunt er ook voor kiezen om een kamer geheel in een blauwe of groene kleur te verven. Daarna neem je een behang waar een van de kleuren in voorkomt. Dit kan abstract of figuratief zijn, al naar je smaak. Wanneer de kamer bijvoorbeeld geheel groen is, kun je een behang kiezen met een groene tint. Dit geeft een warm effect. Uiteraard hoeft dit dan niet identiek die kleur te zijn. Sterker nog, je kunt er ook van loslaten en juist een behang kiezen dat andere kleuren heeft, en op die manier contrast aanbrengen.

Verschillende soorten behang combineren

Je kunt verschillende soorten behang ook erg goed met elkaar mixen. Let er wel goed op dat het behang de ruimte niet te chaotisch maakt en doe dit dan ook niet in kleine ruimtes. Combineer daarnaast niet alleen maar drukke prints met elkaar en zorg er altijd voor dat de kleurtonen overeenkomen. Verder kun je het natuurlijk zo spannend maken als je zelf wil.