Maak je woning lichter en ruimer door een spiegel op maat

Nu het hartje winter is en het land bedolven ligt onder een dikke laag sneeuw, valt het je op hoe licht alles ineens wordt. De duisternis van deze periode wordt als het ware op natuurlijke wijze opgelicht door een pak sneeuw, dat de hele wereld om je heen een sprookjesachtige gloed geeft. En ondanks het feit dat de dagen een stuk korter zijn dan in de zomer, lijken de dagen nu waarop alles bedekt wordt door een witte laag sneeuw, toch een stuk vrolijker dan de gebruikelijke gure winterdagen. 

Je bent hierdoor zo geïnspireerd geraakt, dat je besluit je woonkamer ook eens grondig te vernieuwen, om te proberen deze ook een stuk lichter te maken. Het was je de afgelopen maanden toch al een beetje opgevallen, dat het toch stiekem best wel donker was bij je in huis. Vanwege de lockdown zit je toch thuis, dus je hebt natuurlijk wel de nodige tijd over om aan de slag te gaan. 

Na een nieuwe laag lichte verf en nieuwe led spots wil je nog een spiegel erbij

Met een nieuwe laag verf op een van de muren creëer je al een wereld van verschil. Waar je voorheen drie donkerrode wanden had, heb je een van deze wanden nu overgeverfd met een lichte beige kleur, die perfect aansluit bij je zithoek. Een aantal nieuwe LED spots aan het plafond zorgen ervoor dat je bepaalde hoeken extra uit kunt lichten en met de speciale dimmers kun je zelf ook nog de sfeer bepalen. 

Toch is het nog niet helemaal af en wil je wat extra toevoegen om de ruimte ook groter te laten lijken. Daarom ben je al een paar dagen op zoek naar een geschikte spiegel. Je hebt online al het nodige zitten speuren, maar vooralsnog heb je niet echt gevonden wat je zoekt. Je werd al bijna wanhopig, tot je opeens de optie vond om spiegels op maat te bestellen. Hiermee worden jouw wensen in een keer vervuld en kun je zelf op zoek gaan naar de juiste afmetingen en kleur voor een spiegel die past bij jou in de kamer.

Op maat gemaakte spiegels zijn leverbaar in verschillende afmetingen

Een speciaal op maat gemaakte spiegel is natuurlijk de oplossing voor jou. Via de website kun je zelf aangeven of je een rechthoekige, ovale of ronde spiegel wilt en daarnaast kun je aangeven in welke maat je deze wilt. De minimale afmetingen van de rechthoekige en ovale spiegels zijn 20×30 cm en je kunt vanaf deze maten variëren tot maximaal 2×3 meter. De ronde spiegels zijn verkrijgbaar met een diameter vanaf 20 cm en kunnen maximaal met een diameter van 2 meter geleverd worden. 

Bovendien kun je zelf aangeven van welk soort glas je een spiegel wilt. Kies je voor bijvoorbeeld helder glas, dan heb je een spiegel voor bijvoorbeeld in de badkamer. Voor in de woonkamer, met je beige muur en zithoek, komt echter een spiegel van zogenaamd smoke brons veel beter tot zijn recht. Daarnaast kun je er voor kiezen om je spiegel te laten leveren met randen die of vlak en glanzend, of vlak en mat zijn. Ook is het mogelijk om je spiegel met facet randen te bestellen. Hierbij wordt met facet slijpen een schuine rand aan de spiegel aangebracht. 

Je kunt verschillende manieren gebruiken om een spiegel te bevestigen

De op maat gemaakte spiegels zijn eenvoudig te installeren. Je kunt hiervoor de standaard spiegelklemmen gebruiken. Het voordeel hiervan is dat de spiegel demontabel is, het nadeel is dat je de spiegelklemmen wel ziet zitten. Je kunt ook kiezen voor een bevestigingsmethode die onzichtbaar is. Deze wordt aan de achterkant van de spiegel bevestigd en valt zo makkelijk aan de wand te hangen. Het kan echter wel gebeuren dat de spiegel vanwege het systeem 10 mm van de wand komt af te hangen. Ten slotte kun je ook kiezen voor spiegeltape. Met een combinatie van speciale lijm en een rol tape kun je zelf de spiegel aan de muur bevestigen. Het zal onzichtbaar zijn, maar het enige nadeel is dat je de spiegel in de toekomst een stuk lastiger van de muur af zult krijgen!