5 tips voor een originele babykamer

babykamer inspiratie

Een baby op komst? Gefeliciteerd! Daar hoort natuurlijk ook bij dat de babykamer ingericht mag gaan worden! Één van de leukste dingen om mee bezig te zijn tijdens de zwangerschap. Maak het nóg leuker door er met onderstaande tips voor een originele babykamer een kamer geheel in je eigen smaak van te maken. Er zijn tal van ideeën voor babykamer inspiratie om de kamer op een modieuze wijze in te richten. Deze 5 tips voor een originele babykamer helpen je op weg om de kamer binnen no-time een orignele touch te geven. En de onderstaande tips voor de babykamer kunnen gebruikt worden voor zowel een meisjes- als een jongenskamer.

tips voor een originele babykamer

5 tips voor een originele babykamer

1. Geef de kamer een kleurtje

Met de perfecte kleurencombinatie tegen de muren creëer je een unieke babykamer. Dit kunnen zowel felle kleuren zijn als pastel kleuren en zowel behang als verf. Houd er wel rekening mee dat harmonie belangrijk is voor je baby.

2. Creër een zithoek

Een hoekje in de slaapkamer met een heerlijk luie (schommel)stoel voor als je ‘s nachts bijvoorbeeld borstvoeding gaat geven. Het is de perfecte manier om je baby heerlijk bij jou in de armen in slaap te wiegen. Waarna je de baby makkelijk in zijn bedje legt.

3. Restaureer de commode

Heb je nog een mooie oude ladekast staan? Ga hiermee aan de slag en maak zo de unieke combinatie in de kleuren en de stijl die bij jouw babykamer past. Vervang de handvaten door bijvoorbeeld de vorm van een auto of een prinsessen kroontje.

4. Maak gebruik van decoratie.

Een slinger met de naam van je baby maakt de kamer meteen heel uniek. Of met een leuke muursticker geef je de kamer van je baby een thema naar keuze. Muurstickers zijn in alle kleuren, maten en thema’s te verkrijgen en het zorgt voor een mooie aankleding van je kamer. Maar ook een mooie grote beer of een loopfietsje zijn hele mooie decoratiestukken. En na een paar maanden is het leuk speelgoed.

5. De kledingkast

Een kledingkast in dezelfde stijl als de commode maakt de kamer helemaal af. Heb je liever niet zo’n grote kast op de kamer? Dan is het ook heel leuk om een kapstok te gebruiken met kleerhangertjes eraan. Dit kan een kapstok aan de muur zijn, maar ook een los staande kapstok is een heel origineel alternatief.

We hopen dat je met deze babykamer inspiratie aan de slag kunt om voor jouw baby een unieke en originele babykamer te creëeren. Op zoek naar inspiratie voor een tienerkamer? Lees dan: De perfecte tienerkamer