Alles wat je moet weten over design radiatoren

design radiator

Van oudsher zorgt een radiator natuurlijk voor warmte, ook in de badkamer. Echter zijn voor die ruimte de design radiatoren enorm populair. Deels voor het oog, maar ook uit functionaliteit. Over het algemeen is de badkamer een kleine ruimte die zo functioneel mogelijk moet worden ingericht. Een design radiator is dan perfect, die houdt de ruimte warm, droogt de handdoeken en kan ook nog eens een echte eyecatcher zijn. Designradiatoren zijn er dus voor gaan zorgen dat een radiator meerdere functies heeft gekregen in de badkamer.

Esthetisch oogpunt

Een design radiator is in eerste instantie gemaakt vanuit een esthetisch oogpunt. Hierdoor oogt zo’n radiator totaal anders dan een functionele radiator en kan hij de ruimte opsieren. Designradiatoren zijn zo ontworpen dat zij een blikvanger zijn of juist mooi wegvallen in de ruimte. Ze hebben een toegevoegde waarde voor een woonruimte of badkamer. Van alle designradiatoren zijn de handdoek radiatoren de bekendste, vaak ook kortweg badkamerradiator genoemd. Zoals hierboven beschreven heeft zo’n radiator meerdere functies, anders dan alle andere radiatoren in huis.

Een badkamer radiator kun je bijna overal plaatsen

Iedereen verwacht tegenwoordig van een badkamerradiator dat je daar handdoeken op kunt hangen om te drogen. Dit maakt dat dit soort radiatoren bijna overal geplaatst kunnen worden, omdat ze niet ver uit de muur steken. Een ander kenmerk van badkamerradiatoren is dat zij zijn voorzien van een speciale coating. Hierdoor zijn deze radiatoren geschikt om te plaatsen in een vochtige ruimte. Daarnaast verwarmt de badkamerradiator natuurlijk ook nog de badkamer.

Design radiatoren voor een woonruimte

Designradiatoren voor woonruimtes zijn er in veel soorten en maten, maar de meest voorkomende designradiatoren zijn de verticale designradiator en de horizontale designradiator. Verticale design radiatoren hebben vaak een hogere warmte opbrengst, door de grotere afmeting. Bijkomend nadeel is dat ze meer plek opeisen en dus ook meer opvallen in de ruimte. De verticale design radiator wordt meestal gebruikt om naast een raampartij te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld zijn naast een schuifpui of naast twee openslaande deuren. De horizontale design radiator wordt juist vaak onder een raam geplaatst, omdat die op die manier erg goed kan worden weggewerkt. Met een ombouw zie je er zelfs helemaal niets meer van.

Een designradiator zorgt voor een moderne en tijdloze verwarming die aansluit op uw interieur. Voor elk type interieur is er een geschikte designradiator beschikbaar. Het hoeft daarnaast helemaal niet ingewikkeld te zijn om je designradiator aan te sluiten. Op internet zijn hier genoeg instructievideo’s over te vinden.