Binnenkort verbouwen? Zeker een afvalcontainer huren

Het huren van een afvalcontainer is ideaal als je van plan bent te gaan verbouwen maar zeker ook als je je garage een flinke opruimbeurt wilt geven of als je de tuin wilt gaan opknappen. De meeste mensen hebben doorgaans maar eens in de zoveel tijd een dergelijke, grote opruimklus dat er een afvalcontainer aan te pas moet komen. Een afvalcontainer huren biedt dan een prima uitkomst voor dergelijke situaties. Er zijn verschillende soorten en maten, waarmee je je bouw- en tuinafval in één keer naar de stortplaats brengt. Dat scheelt een hoop van je kostbare opruim- of verbouwtijd.

verbouwen

De verschillende afmetingen

De kleinste beschikbare afvalcontainers zijn ongeveer 2,5m³ tot 3m³ groot. Deze bakken bieden plaats aan zo’n 35 kruiwagens vol bakstenen, takken of ander vuil. Heb je toch liever een maatje groter? Ook dat kan natuurlijk. Zo kun je een afvalcontainer huren met een inhoud van 6m³ of 10m³. Als je echt een flinke klus te doen hebt kan je ook een nog grotere afvalcontainer huren, met een inhoud tot wel 40m³. Houd er rekening mee dat je altijd meer afval kwijt moet dan je in eerste instantie bedenkt. Bijvoorbeeld een schuur of garagebox legen, lijkt vaak simpeler dan het is.

Een container voor alle soorten afval

Naast containers in verschillende afmetingen kun je ook afvalcontainers huren voor verschillende soorten afval. Een afvalbak voor hard bouwmateriaal zoals stoeptegels en bakstenen moet immers tegen meer bestand zijn dan een exemplaar voor tuinafval of zand. Ook zijn niet alle containers even goed bestand tegen ietwat plakkerig materiaal zoals dakteer of bepaalde isolatiematerialen.

Wet- en regelgeving omtrent afvalcontainer huren

Mag je zomaar een container bij je huis laten plaatsen?

Voordat je besluit om een afvalcontainer te huren is het goed om te weten wat er wel en niet mag. Om te beginnen wordt het plaatsen van containers vaak gereguleerd door de gemeente. Dit betekent dat het per gemeente verschilt of je al dan niet een afvalcontainer bij je huis mag laten staan. Hoewel het in veel plaatsen geen probleem is om een afvalbak op je eigen terrein neer te zetten, is het aan te raden de regelgeving rondom containers bij je gemeente te checken.

Hoeveel afval mag er in een container?

Verder belangrijk om rekening mee te houden is de laadcapaciteit van je container. Wettelijk mag afval niet meer dan 20 cm boven de randen van de bak uitsteken. Heb je toch meer of groter afval, dan kun je natuurlijk altijd een extra afvalcontainer huren. Wanneer je slechts een beetje extra puin hebt en hier geen nieuwe container mee kunt vullen kun je er ook voor kiezen om je afval zelf naar de stortplaats te brengen.