Redenen om een Eduard plateauwagen te kopen

plateauwagen

Een plateauwagen kopen? Dan heb je inderdaad heel veel keus. Je kunt jarenlang je voordeel doen met een plateauwagen, aangezien deze aanhangers multifunctioneel zijn in te zetten en erg praktisch zijn. Plateauwagens heb je in vele soorten en maten en ook nog eens van verschillende merken. Wat is nu een degelijke plateauwagen. In deze blog vertellen we je meer over plateauwagens, maar in het bijzonder over Eduard plateauwagens. Plateauwagens van Eduard staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit. 

Wat is een plateauwagen? 

Voordat we verder gaan, vraag je je misschien wel af wat een plateauwagen nu eigenlijk is. Dit type aanhangwagen heeft namelijk zijn wielen onder de laadbak zitten. Dus niet ernaast zoals bij een bakwagen of bagagewagen. Hieraan kun je een plateauwagen dan ook vaak direct herkennen. Hierdoor kan je ook gebruik van maken van het hele laadoppervlak. Plateauwagens zijn daarom ook ideaal voor het vervoeren van zware en grote goederen. Nog een groot voordeel is dat je gemakkelijk de aanhanger tussen smalle straten kan manoeuvreren. Je hebt namelijk geen last van uitstekende wielen naast de laadbak. 

Waarom moet je een Eduard plateauwagen overwegen?

Eduard biedt een hoop mogelijkheden voor dit type aanhangwagen. Eduard plateauwagens zijn verkrijgbaar als enkel- en tandem of tridemasser, ongeremd of geremd. Je kun kiezen uit maar liefst 20 verschillende afmetingen, tot 6 meter lang, in diverse laadvermogens, van 750 kg tot wel 3500 kg en in 3 laadvloerhoogtes. Kenmerkend aan Eduard plateauwagens is dat het chassis volledig verzinkt is en de zijborden gemaakt zijn van geanodiseerd aluminium. Een Eduard plateauwagen gaat daarom jarenlang mee! Daarnaast kun je op veel mogelijke manieren je lading beveiligen doordat er op deze plateauwagens veel vastzet mogelijkheden zijn. Met de afneembare borden kan je ook gemakkelijk met een heftruck vanaf de zijkant je lading laden en lossen. 

De voordelen van Eduard  plateauwagens op een rij:

  • V-dissel die erg stabiel is 
  • Chassis dat verzinkt is en veel vastzet mogelijkheden biedt
  • Opklapbare en afneembare opzetborden
  • Zeer gemakkelijk in onderhoud. De vloerplaat kun je ook eenvoudig vervangen voor een nieuwe
  • Zeer goed zichtbaar op de weg door reflecterende tape rondom de aanhanger

Eduard plateauwagen accessoires 

Hoe handig is het om Eduard plateauwagens uit te breiden met extra accessoires? Misschien zoek je wel een loofrek, huifdoek of een voorrek. Een huif is bijvoorbeeld erg handig, wanneer je jouw lading net dat extra stukje bescherming wilt bieden. Deze huiven zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en kleuren. Een voorrek geeft je meer vastzetpunten voor jouw lading. Alle Eduard aanhangers kun je verder uitbreiden met jouw wensen. Zo biedt Eduard, naast plateauwagens, ook kippers, machine aanhangers, autotransporters en multitransporters aan. 

Meer weten over Eduard plateauwagens? 

Wil je graag meer informatie over plateauwagens, of over een specifieke plateauwagen van Eduard? Vraag dan raak bij aanhangwagendirect. Ze helpen je graag verder met het uitkiezen van de juiste aanhangwagen voor jou. Wist je trouwens ook dat je bij aanhangwagendirect ook zelf je eigen  aanhanger of Plateauwagen kan samenstellen? Neem gerust vrijblijvend contact met ze op voor meer info.