Tips om je bank professioneel te reinigen

Een bank aankopen doe je niet zomaar. Daar denk je goed over na, je kijkt, vergelijkt, wikt en weegt en besluit uiteindelijk juist die bank te kopen. Hij voldoet aan alles wat je belangrijk vindt. Of dat nu de stijl, de stof, het zit- en ligcomfort of gewoon het gevoel is die de bank bij je oproept. Dat juist een meubel, zo intensief gebruikt als een bank, regelmatig onderhoud nodig heeft waardoor hij langer een plezier in huis blijft, daar denk je niet zo snel over na. Toch kun je met een paar eenvoudige tips de bank reinigen en zie je dat toch niet zo zitten, huur dan een professional in.

Het basisonderhoud

De bank reinigen hoort eigenlijk bij de regelmatig terugkerende klusjes als het stofzuigen. Ga je met de stofzuiger aan de slag, neem dan ook de bank mee. Daarmee voorkom je dat stof gaat aankoeken en vuil en vlekken vast gaat houden. Stof gaat na verloop van tijd ook ruiken, net als de bacteriën die in de stof kruipen, dus geen stof op de bank, minder geurtjes in huis.

Vlekken verwijderen

Vlekken maken we allemaal, overal, dus ook op de bank. Het beste is direct nadat de vlek gemaakt is deze te lijf te gaan met lauw water en een zacht doekje. Gebruik geen ruwe doek, dan kun je de meubelstof van de bank al snel beschadigen en ontstaan pluizen of schuurplekken. Werkt dat niet, probeer het dan met groene zeep, daar zitten geen chemische middelen in die de kleur van de stof beïnvloeden. Soms kun je ook baking soda inzetten. Lukt dit allemaal niet dan ga dan op zoek naar een specialistisch schoonmaakproduct.

Stoomreiniger

Ben je er klaar voor om de bank te reinigen tijdens een grote schoonmaakbeurt, doe dit dan met een stoomreiniger. Eerst overtollige pluisjes, losse draadjes en andere zaken verwijderen en dan de stoomreiniger inzetten. Door de stoom komen kleuren mooier op, verdwijnen geurtjes en krijgt de bank zijn frisse uiterlijk weer terug. Na afloop kun je de bank dan opnieuw impregneren zodat je langer plezier van al je werk hebt. Een extra beschermlaagje kan natuurlijk nooit geen kwaad.

Professioneel je bank reinigen

Vind je dat allemaal te veel gedoe, laat het dan aan een professional over. Vakkundige meubelstoffeerders bekleden meubelen niet alleen opnieuw, ze zijn onderhouden ze ook voor je en een bank reinigen hoort daar zeker bij. Overigens hoeft je de bank niet naar het bedrijf te brengen of op te laten halen, deze gespecialiseerde professionals komen, heel prettig, gewoon bij je aan huis.

Om een bank te reinigen wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige producten die milieuvriendelijk zijn, zodat de stof en het milieu geen gevaar lopen. Dit gecombineerd met een diepe grondige reiniging zorgen voor een bank die er weer als nieuw uitziet.

Denk je na het zien van het resultaat, dat wil ik wel toepassen op andere stoffen in het interieur, dan kan dat natuurlijk. Kussen, eetkamerstoelen, karpetten, fauteuils, al deze meubelen in het interieur die het echt jouw huis maken en waar je nog lang van wilt genieten worden weer als nieuw na een reinigingsbeurt van gespecialiseerde en vakkundige meubelstoffeerders.