Bruiloft organiseren op afgelegen locatie: waar kun je maar beter aan denken?

Veel stellen kiezen ervoor om op een afgelegen locatie te trouwen. In een natuurgebied bijvoorbeeld, vanwege de fraaie omgeving. Of op een trouwlocatie buiten de bebouwde kom, zodat de muziek lekker hard kan staan. Hoewel dit zeker voordelen heeft, vraagt trouwen op een afgelegen locatie ook om een doordacht plan van aanpak! Welke zaken wil je goed geregeld hebben voor de grote dag? Lees gauw verder voor handige tips en tricks.

bruiloft afgelegen locatie

Benodigdheden vervoeren

Het ligt er per locatie en per bruiloft aan welke benodigdheden je zelf moet regelen. Zo zijn er op veel locaties al stoelen en tafels aanwezig. Als je een cateringbedrijf inschakelt, hoef je ook het eten niet te vervoeren. Toch zijn er hoogstwaarschijnlijk spullen die je zelf van A naar B wilt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de bloemen, de kleding, het gastenboek, de aankleding voor de tafels en meer. Om er zeker van te zijn dat jullie alles op de locatie krijgen, is een bestelbus huren een verstandig idee. Hier past veel in: ook grote decoratiestukken kunnen een plek krijgen in zo’n bus. Wel zo ideaal natuurlijk!

Vervoer voor de gasten regelen

Niet alleen de spullen moeten worden vervoerd, maar wellicht tevens de gasten. Uiteraard kunnen de gasten ook zelf naar de locatie toekomen, maar het is leuker en gemakkelijker om een grote groep tegelijkertijd te vervoeren. Ook hier kan een bus huren een uitkomst zijn. Als de gasten bij elkaar in de buurt wonen, kun je ze op een centraal punt laten verzamelen en daar ophalen. Of pik iedereen bij de woning op. Tijdens de busrit kan het stukje voorpret alvast beginnen!

Mogelijkheid tot overnachten

Goed, je gasten zijn op de locatie gearriveerd. Uiteindelijk moeten ze natuurlijk ook weer thuiskomen. Mochten gasten zelf naar de plek toekomen, dan kan het moeilijk zijn om van een afgelegen locatie weer weg te gaan. Sommige gasten zullen daarom de neiging hebben om vroeg weer te vertrekken. Dat is jammer als je tot in de late uurtjes wilt doorgaan! Iemand kan in de nacht nog met de gehuurde bus mensen thuisbrengen, maar ook dat is wellicht niet zo ideaal. Is het niet leuker als men kan blijven overnachten? Zo kunnen jullie de dag na de bruiloft ook nog eens samen ontbijten, om de bijzondere momenten na te bespreken. Bij verschillende trouwlocaties zijn er slaapplekken aanwezig. Of denk aan het boeken van hotelkamers in de buurt, of zelfs het slapen in tentjes op het gras. Er is van alles mogelijk.

Alles aanwezig voor de grote dag

Bij elk trouwfeest is er natuurlijk de wens dat alles aanwezig is, maar bij een afgelegen trouwlocatie is dit nog net dat stukje belangrijker. Als jullie in the middle of nowhere zijn, kan er immers niet iemand nog even snel naar de winkel rennen, mocht er toch iets ontbreken. Aan alles gedacht en de lijst van benodigdheden gecontroleerd? Dan kan het feest beginnen!