De belangrijkste tuinmeubeltrends van 2019

Nieuwe trends in 2019

Het jaar 2019 is een jaar waarin we weer nieuwe trends zien op het gebied van tuinmeubilair. Zoals elk jaar is er weer veel keuze om jouw tuin en tuinterras modern en stijlvol in te richten. Tuinmeubilair speelt een belangrijke rol bij de uitstraling die je aan jouw tuin mee wilt geven. Welke tuinmeubels zijn helemaal hot in 2019? De drie grootste trends hebben we voor jou op een rijtje gezet.

dining loungeset

1. Een dining loungeset is helemaal hot dit jaar
Dit jaar gelden de tuin en het tuinterras als verlengstukken van het interieur. En dat betekent dat je jouw terras gerust mag beschouwen als een plek waar je niet alleen kunt relaxen, maar ook heerlijk kunt eten. Het terras als een verlengstuk van de eetkamer, dat is het idee. Daarom kiezen veel particulieren dit jaar voor het aanschaffen van een dining loungeset. Het mooie van dit type loungesets is dat ze erg comfortabel zitten en geschikt zijn voor zowel een goede maaltijd, barbecue als een gezellig feestje. En, ook dat is fijn, er is veel keuze op het gebied van dining loungesets. Houd je van klassiek, modern, excentriek of kleurrijk? Geen probleem, je vindt altijd wel een diningset die bij jouw smaak past!

2. Ga voor houten tuinmeubilair of tuinsets met een houtlook
Hout is qua tuinmeubels altijd een evergreen geweest en is dat is het ook in 2019. Met houten tuinsets sla je altijd een goede slag. Naast echt hout, dat een echte en natuurlijke uitstraling heeft, kun je kiezen voor Vironwood: dit zijn tuinmeubels die zijn vervaardigd uit kwalitatief uitstekend kunststof en eruit zien als echt hout.

3. Aluminium meubilair voor in de tuin
De blits maak je in 2019 zeker als je kiest voor een aluminium tuinset. Aluminium is niet alleen sterk, maar ook goed bestand tegen weersomstandigheden als regen, warmte en vorst. Aluminium tuinsets hebben dan ook een lange levensduur. En verder is aluminium naar verhouding onderhoudsvrij: de meubels afnemen met een vochtig doekje is vaak voldoende om de meubels mooi, schoon en strak te houden. Verder heb je als consument veel keuze uit stijlen tuinsets van aluminium. Tegenwoordig is er zoveel keuze dat je altijd wel een tuinset kunt kopen die exact bij jouw smaak past!