Maak je achtertuin klaar voor de lente!

achtertuin klaar voor de zomer

Het voorjaar is van start gegaan en de lente is weer begonnen. Het koude, ongure en grijze weer plaats voor de zon en daarmee breekt een tijd aan waarin we we heerlijk van de buitenlucht kunnen genieten. Op het terras, wandelend op de heide of door het bos, maar natuurlijk ook in je eigen tuin. Ben je klaar om je tuin gereed te maken voor het voorjaar en ben je benieuwd naar de trends voor 2019? In deze blogpost vertel ik je er graag over!

De trends voor tuinmeubelen in 2019

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen. Een trend die we al een aantal jaren tegenkomen in de Nederlands achtertuin is rotan. Tuinmeubelen van rotan zijn enorm populair om het uiterlijk, maar zeker ook omdat ze duurzaam zijn. Rotan is een type riet dat afkomstig is uit het tropisch regenwoud. Je vindt het vooral terug in Azië, zoals in Maleisië, India of Zuid-China, maar bijvoorbeeld ook in Midden-Afrika. Rotan kan worden gecombineerd met heerlijke kussens in verschillende kleuren.

Een ander materiaalsoort dat al jaren populair is teak. Tuinmeubelen van teakhout hebben een krachtig en robuust uiterlijk en zijn erg goed bestendig tegen verschillende soorten weertypen als regen, hagel en sneeuw. Je kunt deze meubelen dus gewoon buiten laten staan op het moment dat de herfst aanbreekt. Wil je toch liever het zekere voor het onzekere nemen? Zet de meubelen dan in een tuinhuis. Door je tuinmeubelen in de herfst en de winter op te slaan in een tuinhuisje, zorg je voor de optimale bescherming. Zo blijven je meubelen zo lang mogelijk in goede staat.

Bonustip: maak je tuin speels met ronde vormen

Breek met de kenmerkende strakke vormen die in veel Nederlandse tuinen terugkomen: maak gebruik van ronde vormen. Door ronde tuinmeubelen in het exterieur toe te passen, krijgt je tuin een speels uiterlijk. Wees dus creatief en leef je uit! Je kunt denken aan stoelen met een rond zitoppervlak, aan een ronde tafel of aan ronde accessoires. Ronde tuinmeubelen zijn uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren en in verschillende materialen. Kies wat het beste bij jouw smaak past!