Er wordt in de keuken niet alleen maar gewerkt

Als we de keuken alleen maar zien als leefgebied komt het werk in de knel.
De keuken is eigenlijk een beetje een vreemde plek binnen een woning. De rol van een huiskamer is duidelijk, het is een leefruimte. De salon is daar duidelijk voor ingericht, met comfortabele zitmeubelen en de elektronica die vandaag de dag gebruikelijk is.Ook slaapkamers hebben een duidelijke rol binnen dat bestek, het is de ruimte voor rust. Daarom staan er bedden in en eventueel een bureautje met de persoonlijke computer.Maar de keuken heeft eigenlijk een niet zo duidelijk omschreven rol. Goed, het is de werkplek van het huishouden. Het voedsel wordt er klaargemaakt, en vaak ook gegeten. Maar in de meeste huishoudens is het ook een ontmoetingsplek, de plaats om huiswerk te maken, te knutselen, en, ja natuurlijk, te koken.
ideale keuken inrichting

Richt de keuken in met twee duidelijk gescheiden delen.

De ideale keuken inrichting moet dus ruimte bieden voor de diverse activiteiten, maar moet ook het hoofddoel goed ondersteunen. Op een moderne werkplek horen bijvoorbeeld werkbladen thuis die makkelijk schoon te houden zijn, krasvast en hittebestendig. Die werkbladen moeten gemonteerd worden op de juiste werkhoogte en er horen, net als op uw kantoor, instelbare, comfortabele zitplaatsen te zijn die het makkelijk maken langdurige werkzaamheden zittend uit te voeren.
Ergonomie is en de keuken net zo belangrijk als op een werkplek in de fabriek of op kantoor.

En toch is het juist het andere deel van de rol die een keuken aantrekkelijk maakt.

Een mooie keukentafel, of beter nog een werkblok met een bar aan de andere kant kan het samenzijn in de hand werken.

Als de kook-kant van de keuken min of meer zakelijk is, de zit-kant mag best gezellig zijn. Met een beetje meer kleur, vloerbedekking, leuke verlichting en gezellige zitjes is ook dat deel van de ideale keuken inrichting.

Een paar keukentips

Belangrijk voor een goed en vooral ook gezellig gebruik van de keuken zijn de volgende keukentips: Betrek ook anderen bij het kookproces, het hoeft niet allemaal zakelijk, ergonomisch en efficiënt te zijn. Gezellig kokkerellen terwijl uw man de aardappelen schilt en de kids hun huiswerk maken aan de keukentafel of aan de bar hoort ook bij het samenleven in een huishouden.

Vergeet ook bij het koken en het dekken van de tafel de kleuren niet. Het aanzien van een mooi opgediende maaltijd wekt de eetlust op, net zo goed als de geur van lekker eten.

Door Interieur