Het pimpen van je keuken. Een aantal budget tips!

keuken pimpen

Knap je keuken op met een klein budget

Ben je de keuken helemaal zat en zou je graag een keuken make over willen? Maar is jouw budget niet toereikend genoeg om het groots aan te pakken? Gelukkig hoeft je keuken opknappen met een klein budget geen probleem te zijn. Het vergt vaak alleen wat meer creativiteit. Wil je meer weten over het opknappen van jouw keuken met een klein budget? Lees dan snel verder!

Het schilderen van je keukenkastjes

Door het schilderen van je keukenkastjes creëer je al snel een andere keuken. Let wel op of jouw keukenkastjes zijn gemaakt van materiaal waar overheen geschilderd kan worden. Wanneer je houten keukenkastjes hebt, is het vaak vrij eenvoudig om ze te schilderen. Schuur de kastjes eerst en voorzie ze vervolgens van een likje verf in de gewenste kleur. Wanneer jouw keukenkastjes gemaakt zijn van ander materiaal, zoals bijvoorbeeld plastic, kan het soms lastig zijn om het materiaal te schilderen. Kies er dan voor om de keukenkastjes te beplakken met speciale keukenkastjes folie. Ook zo bereik je snel en eenvoudig een ander effect!

Voorzie jouw keuken van andere greepjes

Het opknappen van je keuken kan al vrij eenvoudig door de handgreepjes te vervangen. Vervang plastic greepjes door mooie, ijzeren handgrepen of schilder houten greepjes in de gewenste kleur. Een kleine aanpassing met een groots resultaat!

Koop een nieuw keukenblad

Een nieuw keukenblad kan duur zijn, maar dat hoeft niet altijd. Houdt alle aanbiedingen van verschillende bouwmarkten goed in de gaten voor een mooie deal. Vind je het alsnog te duur om een nieuw keukenblad aan te schaffen? Het is zelfs mogelijk om een keukenblad te maken van een oude deur! Wie creatief is, komt vaak een heel eind!

Bezoek de kringloop

Ook de spullen van de kringloop kunnen helpen bij het opknappen van je keuken. Kijk eens rond bij de kringloop voor een mooie plank die je kan ophangen aan de keukenmuur. Plaats op deze plank borden, bekers en glazen die gezien mogen worden. Ook het mooiste servies kun je soms voor weinig geld vinden bij de kringloop.

Nieuw servies

De aanschaf van nieuw servies hoeft niet altijd heel duur te zijn en kan de keuken wel een extra boost geven. De gedekte tafel met nieuw, mooi servies geeft direct een nieuwe frisse look in de keuken. Eventueel kunnen bijkomende accessoires bij het series zoals schalen en potten een vaste plaats krijgen op de keukentafel of het aanrecht. Deze kleine details kunnen jouw keuken in een handomdraai anders doen aanvoelen.

Maak gebruik van accessoires

Door het koffiezetapparaat ergens anders te plaatsen of de magnetron op een andere plek neer te zetten, creëer je vaak al een heel ander aangezicht. Ook mooie accesoires in de keuken maken vaak al een wereld van verschil. Plaats leuke, houten lepels of ander kookgerei in een mooie pot of zet een paar kruidenplantjes op het aanrecht. Je keuken opknappen hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn!