Wat komt er in je op als je je voorstelt hoe een landelijke keuken eruit ziet? Prachtig vormgegeven geverfde of houten kasten zijn een duidelijke onderdeel en een goed begin voor zowel een moderner als een historisch ontwerp. Maar wat zijn de andere elementen die ervoor zorgen dat een keuken zowel qua uiterlijk als qua gevoel typisch landelijk is? Veel hout, denk aan balken, een grote landelijke tafel en originele eiken vloeren, zal helpen om een ​​basis te hebben om verder op te bouwen.

Het fornuis

Door een traditioneel groot fornuis in het hart van een keuken te plaatsen, krijg je meteen een landelijke uitstraling. Of je nu gaat voor een moderne, landelijke look met neutrale tinten of een fornuis met een vleugje kleur, een groot fornuis is het perfecte middelpunt. Als je je zorgen maakt over de energiekosten, tegenwoordig zijn modellen in een breed scala aan formaten verkrijgbaar en nieuwere uitvoeringen zelfs heteluchtovens en ultramoderne inductie kookplaten omvatten.

Je kunt je een landelijke keuken niet echt voorstellen zonder een grote witte keramische gootsteen met een zwanenhals of kolomkranen te zien. Kies voor een eenvoudig model met een vlakke voorkant voor een eenvoudiger profiel of ga voor een geribbeld ontwerp en omring met houten werkbladen en het blad met traditionele zuil- of zwanenhals kranen. Voor een luxe upgrade van de traditionele landelijke stijl wordt een marmeren spoelbak een statement op zich.

Stenen vloer

De komst van vloerverwarming heeft ervoor gezorgd dat voorheen koude stenen vloeren nu een verwarmende toevoeging zijn bij het creëren van jouw ideale landelijke keuken. Ons advies is om voor je keuken een steen in een neutrale kleur te kiezen en in plaats daarvan kleur te injecteren via verf en accessoires. Een likje verf is in de komende jaren veel makkelijker te veranderen dan een andere vloer.

In een landelijke keuken is de belangrijkste keuze tussen een meer rustieke steen afwerking die doet denken aan een verouderde vloer die al vele jaren is gelegd, of een strakkere, meer eigentijdse look die een vleugje moderniteit geeft aan jouw landelijke keuken. Natuurstenen vloeren kunnen een van de meest vergevingsgezinde vloeren zijn als de juiste steen en afwerking worden gekozen.

Kranen en hardware

Terwijl roestvrij staal en chroom al lang de favoriete afwerkingen zijn voor keukenkranen, zijn landelijke stijlen beter gediend met zachtere materialen. De terugkeer van ontwerpen van geborsteld goud en messing is goed nieuws als je een kraan met vintage-look wilt zonder de problemen van oude sanitaire voorzieningen. En die authentieke looks hebben nu zelfs de allernieuwste functies.

Natuursteen

Natuursteen leent zich perfect voor landelijke keuken omgevingen dankzij de unieke detaillering van de steen. De kristallen en glinsteringen van verschillende kleuren in de steen zullen karakter en charme toevoegen aan een ruimte. Natuursteen is niet alleen een uitstekende keuze voor een praktisch oppervlak, maar biedt ook een rustieke uitstraling, die prachtig combineert met andere natuurlijke materialen die vaak worden aangetroffen in landelijke keukens, zoals hergebruikt hout, lambrisering of andere stenen accessoires.

Op muren zijn vintage stijl-lampen een goed alternatief voor moderne spots

Om een ​​ontspannen, landelijke sfeer te creëren, gebruik je liever wandlampen in de keuken in plaats van minder flatterende plafondlampen. Dit verzacht de licht kwaliteit en creëert een sfeervolle gloed die perfect is voor een langzaam, landelijk leven. Terwijl vaste verlichting ideaal is voor het verlichten van een tafel, zijn wandlampen die onder een hoek kunnen worden geplaatst het beste voor werkgebieden zoals gootstenen en werkbladen.

Door Interieur