De kenmerken van een rolgordijn met zijgeleiding

Steeds meer mensen kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding. Wat wordt daar eigenlijk precies mee bedoeld? Het woord “zijgeleiding” geeft aan dat het rolgordijn aan beide zijden wordt begeleid, maar er zijn verschillende soorten zijgeleiding. Zo kan dit door middel van een zijprofiel of een draad met zijgeleiding. Bij een zijprofiel loopt de stof door het profiel. Bij een draad zijgeleiding loopt de stof langs het draad. Daarnaast kun je, afhankelijk van de afmetingen, kiezen voor een kant en klaar rolgordijn of een op maat gemaakte.

Strakke uitstraling

Aangezien de stof strak staat en er geen zullen kieren ontstaan als je gebruikt maakt van een zijprofiel, creëer je een strakke uitstraling.. Mocht je de ruimte compleet willen verduisteren, dan kan dat door middel van een verduisterend rolgordijn met cassette en zijprofielen. Daarom is deze optie erg geschikt voor slaapkamers. Wil je enkel het licht filteren? Kies dan voor een lichtdoorlatende stof. Door de cassette krijgt het rolgordijn een luxe uitstraling. Rolgordijnen met cassettes en zijprofielen zijn speciaal ontworpen voor kleine ramen en draai-/kiepramen.

Nauwelijks zichtbaar

Zo’n draad zijgeleiding die we eerder noemden is nauwelijks zichtbaar. Er loopt een bijna onzichtbare draad aan beide zijden van het rolgordijn. Het rolgordijn is door middel van een oog verbonden met het draad. Een draad zijgeleiding zorgt ervoor dat het rolgordijn dicht bij het raam blijft en netjes blijft hangen.

Kant en klaar of op maat gemaakt

Vaak zijn de afmetingen van ramen standaard en kun je kiezen voor kant en klare rolgordijnen. Soms is dat echter niet mogelijk en zul je ze op maat moeten laten maken. Op maat is dan ook écht op maat, het rolgordijn wordt van begin tot eind voor jou op maat gemaakt. Kies je voor een kant en klare standaardmaat? Dan wordt deze direct uit voorraad verzonden.

Grote keuze

De mogelijkheden voor een rolgordijn met zijgeleiding zijn groot. Rolgordijnstoffen zijn er in transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. Elke stof heeft andere eigenschappen. Een transparante stof beperkt de lichtinval minimaal, waardoor je de verbinding met buiten behoudt. Lichtdoorlatende stoffen beperken het zicht en de lichtinval in sterke mate. Wil je volledige privacy of komt het rolgordijn met zijgeleiding in een slaapkamer? Kies dan voor een verduisterende stof, deze zijn volledig lichtdicht. 

Stalen aanvragen kan vaak

Door de grote keuze in verschillende kleuren en stoffen van rolgordijnen met zijgeleiding kan het lastig zijn om vanaf je beeldscherm een juiste keuze te maken. Om de keuze iets makkelijker te maken kun je bij veel leveranciers gratis kleurstalen aanvragen van het rolgordijn met zijgeleiding, je ontvangt dan een stukje stof van het rolgordijn thuis. Erg handig in tijden van Corona!