De voordelen van het gebruik van houtpellets.

Onuitputtelijke bron

Houtpellets worden gefabriceerd uit schoon en onbehandeld hout. Dit kan resthout zijn, zoals zaagsel, houtspaanders or snoeihout. Ook worden pellets gemaakt van hout van gecontroleerde houtkap. Hierdoor zijn houtpellets een onuitputtelijke bron van brandstof.

voordelen van het gebruik van houtpellets

Milieuvriendelijk

Het hout wordt samengeperst onder hoge druk zonder kunstmatige toevoeging van andere materialen. Uw huis warm stoken met houtpellets is dan ook milieuvriendelijk en CO-2 neutraal.

Ruime keuze

Er zijn verschillende soorten pellets met elk een eigen categorie en certificering. Hieraan kunt u precies zien van welk hout uw pellets gemaakt zijn en hoe schoon uw pellets zijn. Het soort hout van de pellet heeft invloed op de manier van branden. Bijvoorbeeld op de snelheid van het aangaan, de felheid van branden of de hitte die de pellets afgeven. Zo is er voor iedereen een geschikte pellet. Goede houtpellets zijn schoon en branden met een hoog rendement.

Efficiënt gebruik

Houtpellets geven uw huis een aangename warmte. Doordat ze enorm compact zijn samengeperst zit er veel energie in de pellets. Ze geven dan ook veel en lang warmte af. De pelletkachel reguleert de hoeveelheid brandende pellets waardoor er een aangename constante warmte in uw huis komt.

Schoon en makkelijk

De pellets zijn rook en geurvrij. Ze zijn licht en schoon waardoor de pelletkachel makkelijk te vullen is, zonder vieze handen te krijgen. De pellets hoeven niet vaak bijgevuld te worden. U kunt wel tientallen uren vooruit met een lading pellets in de kachel. De pellets komen in zakken van verschillende grootte en zijn makkelijk te bewaren.

Weinig rest-as

De pellets geven na branding een kleine hoeveel as. Dit kunt u weer hergebruiken als compost voor uw tuin. Daar kunt u dus ook weer kosten op besparen.

Kostenbesparend

Bij het gebruik van goede houtpellets zult u merken dat de kosten van het warmhouden van uw huis aanzienlijk lager uitvallen dan bij het gebruik van gas. De prijs van houtpellets is al jarenlang stabiel en zal niet snel stijgen, in tegenstelling tot de kosten van gas.

Sfeervol

Maar het beste voordeel: uw huis warmhouden met houtpellets is vooral heel erg sfeervol. De pellets geven het unieke openhaard gevoel, maar dan duurzamer, schoner en goedkoper. Dat wordt genieten tijdens de koude dagen!