Welke eetkamerstoelen moet ik kiezen?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe uitstraling van je eetkamer zijn de juiste eetkamerstoelen hierin erg bepalend. Welke zaken zijn nou echt van belang wanneer je nieuwe stoelen voor deze ruimte uit wilt zoeken? In deze blog proberen we je een eindje op weg te helpen.

De juiste stijl kiezen

Een belangrijk aspect van de eetkamerstoel is natuurlijk de uitstraling en het design. Wanneer je een stoel kiest die qua stijl niet goed overeen komt met de rest van het interieur zal deze gelijk uit de toon vallen, om die reden is het van belang om de juiste stoel te kiezen. Zo combineer je een landelijke woonstijl bijvoorbeeld met een stoel van natuurlijke materialen, op deze manier zorg je er voor dat je woning een leuke uitstraling behoudt!

Ben je een liefhebber van een strakke en moderne uitstraling? Kies dan voor een eetkamerstoel die leer en metaal combineert, dankzij deze materialen heeft deze stoel een frisse uitstraling die perfect te combineren is met de moderne eetkamer!

Rattan patio furniture against a white wall

Comfort is erg belangrijk

Naast dat eetkamerstoelen er mooi uit moeten zien zijn deze natuurlijk met name bedoeld om fijn te kunnen zitten tijdens het eten, daarom is het comfort dat deze stoel je biedt een erg belangrijk onderdeel! Rotan stoelen kunnen voor sommige mensen enigszins stevig aanvoelen, om dit tegen te gaan kan je heel gemakkelijk een sierkussen of een vacht in de stoel leggen om het comfort in een handomdraai enorm te vergroten. Een webshop waar je eenvoudig een rotan stoel kunt shoppen is Houss.nl. Het voordeel van een webshop is dat je eenvoudig het complete assortiment kunt bekijken, iets wat in een woonwinkel lastiger is.

Veel mensen houden van armleuningen die aan een stoel bevestigd zijn. Ben je ook een liefhebber van deze leuningen? Kies dan een exemplaar die hier over beschikt, in de toekomst zal dit je een hoop ongemakken besparen!

Het onderhoud en materiaal van de stoel

Het onderhoud dat je aan de stoel zult moeten doen hangt af van het materiaal waar deze van gemaakt is. Een eetkamerstoel van rotan is relatief onderhoudsarm, dankzij het natuurlijke materiaal zullen er maar moeilijk vlekken in komen. Een doekje is in zo’n geval al vaak genoeg om deze vlek te verwijderen. Een stoel die bekleed is met stof is al een stuk lastiger, een vlek is namelijk redelijk moeilijk uit de stof te verwijderen. 

Wanneer we het hebben over het materiaal waar de eetkamerstoel van gemaakt is komt ook de woonstijl weer om de hoek kijken, we hebben al verteld welke stijlen je zoal hebt. Nu is het tijd om de voordelen van deze materialen te bespreken. Het rotan van de landelijke stijl is erg stevig en robuust, daarnaast beschikt deze over een warme uitstraling waardoor je ook gelijk een decoratief item in huis haalt!