Wat voor soort gordijnen passen in jouw huis?

Mogelijk herken je de volgende situatie uit eigen ervaring: de oude gordijnen in jouw woning zijn gedateerd geraakt, versleten en/of aan vervanging toe. Tijd dus om nieuwe gordijnen uit te gaan zoeken. Maar de grote vraag waar je mee zit, is welke gordijnen geschikt zijn als vervanging. Om je een eind op weg te helpen, vind je hieronder de bekendste varianten gordijnen die tegenwoordig beschikbaar zijn, met de belangrijkste voordelen en nadelen erbij.

plissegordijnen

1. Plissegordijnen brengen sfeer en gemak

Wil je een woonkamer realiseren met veel charme, sfeer en uitstraling? En ga je tevens voor een praktisch en makkelijk te bedienen gordijn? Dan zijn de nieuwe plissegordijnen van gordijnen.nl een prima keuze. Deze plissegordijnen ademen niet alleen veel sfeer, maar zijn ook gemakkelijk in het gebruik. Je kunt met plissegordijnen zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen. Voordelig is verder dat de gordijnen een isolerende werking hebben. Niet alleen houden ze tocht op afstand, ook dempen ze omgevingsgeluiden. Het enige nadeel aan plisségordijnen is misschien dat ze wat lastiger op te hangen zijn dan het rolgordijn. Maar andere nadelen zijn er eigenlijk niet.

2. Het klassieke, hangende gordijn isoleert goed

Een evergreen onder de gordijnsoorten is traditionele hangende gordijn. Niet voor niets zien we deze gordijnensoort terug in tal van interieurs in Nederland. Voordelig aan dit type zijn de enorme keuzevrijheid, maar ook het feit dat gordijnen prima isoleren. Verder zijn ze goed betaalbaar. Een nadeel is dat het klassieke gordijn relatief veel onderhoud nodig heeft en ook behoorlijk wat ruimte in beslag neemt.

3. Duo rolgordijnen maken een perfecte lichtafstemming mogelijk

Erg populair is sinds enkele jaren het duo rolgordijn. Dit type gordijn bestaat uit twee stoflagen, die afzonderlijk van elkaar afgestemd kunnen worden. Hierdoor kun je in de kamer een perfecte afstemming bereiken tussen enerzijds lichtinval, anderzijds privacy. Wil je volledige verduistering en geen inkijk, dan kies je voor verduisterende stoffen en kun je beide stoflagen omlaag doen om het optimaal donker te maken. Prettig aan duo rolgordijnen is dat ze vrij gemakkelijk te monteren zij.

4. Vouwgordijnen zijn handig in gebruik

Sfeervol zijn vouwgordijnen, echte eyecatchers in de woonkamer of keuken! Een van de voordelen van deze gordijnsoort is dat ze in nagenoeg elk interieur passen – met name in moderne en Scandinavische interieurs – en gemakkelijk te bedienen zijn. Nadelig is de ruimte die ze innemen. Anders dan rolgordijnen ‘verdwijnen’ ze niet als je ze inklapt.

5. Jaloezieën zijn beschikbaar in allerlei materialen

Een groot pluspunt van jaloezieën zit hem in de materiaalkeuze die je hebt. Zo kun je gaan voor hout, aluminium en zelfs PVC. Jaloezieën vinden die naadloos bij jouw woonstijl passen, is dan ook niet zo moeilijk. Verder kun je de lichtinval perfect afstemmen op jouw behoefte. Nadelig is het feit dat houten jaloezieën niet tegen vocht kunnen. Verder, meer algemeen, worden jaloezieën snel stoffig en vies.