Een prachtige eiken tafel van de vakman!

Interieurspecialisten.net houdt jou natuurlijk graag op de hoogte over alles dat te maken heeft met interieur. Vandaag gaan we dieper in op een van de meest populaire ‘tafelsoorten’ van de laatste jaren: eiken tafels! Speciaal om jullie wat meer te vertellen over het verschil tussen verschillende ‘soorten eikenhout’ hebben wij de productspecialisten van EIKENvakman gevraagd om hier iets over te vertellen.

Diverse soorten eikenhout(kwaliteit)..

Er zijn een hele hoop soorten eikenhout en diverse termen, noemers, codes, etc. die een bepaalde waarde hieraan toekennen. Veel van deze zaken gaan voor de consument – die gewoon een mooie eiken tafel uit wilt zoeken – te ver. Vandaar dat wij bij een eiken tafelblad van EIKENvakman drie verschillende noemers hanteren, – rustiek, foutvrij & extra rustiek, zodat alles duidelijk is en blijft. Dit lichten wij uiteraard graag toe!

Rustiek eikenhout.

Rustiek eikenhout is de meest verkochte ‘soort’ eikenhout bij EIKENvakman.nl. De tafel van de foto is bijvoorbeeld ook rustiek eikenhout. Rustiek eikenhout bevat noesten, scheurtjes en takjes en zorgt voor een mooi sfeervol eiken tafelblad met – de naam zegt het al – een mooi rustiek karakter. Hierbij bestaat vaak de optie om de ‘noesten’ te laten vullen. Zeker bij een eetkamer tafel, waar vaker sprake is van vuil, wordt hier vaak voor gekozen, al is de stoere look van ‘open noesten & oneffenheden’ steeds populairder aan’t worden, ook voor een eiken eetkamer tafel! Vaak wordt bij rustiek ook gesproken over een B-kwaliteit zichtzijde. 

Foutvrij.

Foutvrij eikenhout (zichtzijde A-kwaliteit) bevat geen (nauwelijks) noesten en scheuren. Een tafelblad van foutvrij eikenhout oogt dan ook wat rustiger en oogt wat stijlvoller en klassieker. 

Extra rustiek (wildeiken).

De naam zegt het al, extra rustiek is eikenhout dat ‘nog wat rustieker oogt dan rustiek eikenhout’. Extra rustiek eikenhout wordt ook wel eens wildeiken genoemd. Hier komen 

grote(re) open noesten en scheuren in voor en ook is het mogelijk dat er sprake is van ingesloten hart en kleine delen spint. Extra rustiek eikenhout is op dit moment enorm populair. Niet onbelangrijk om te vermelden is het feit dat bij wildeiken tafelbladen de noesten & oneffenheden niet gevuld kunnen worden. 

Ook voor de rest!

Heb je een keuze gemaakt in de juiste eikenhoutsoort die bij jouw wensen past. Mooi, dan kun je jouw tafelblad direct online bestellen voor de beste prijs. Maar ook ‘de rest’ zoals lak / olie en natuurlijk ook stoere tafelpoten bestel je bij ons direct online. En of je nu gaat voor rustiek, extra rustiek of foutvrij, de stalen tafelpoten van EIKENvakman.nl passen altijd!