Geef je trap een nieuwe look met een mooie trapbekleding

Als je een woning binnenkomt, springt de trap vaak meteen in het oog. Toch komt dit onderdeel van de woning vaak als laatste aan de beurt bij een renovatie of complete woninginrichting. De trap bevindt zich meestal namelijk niet in één van de hoofdruimten van een woning, maar juist in de hal of op de overloop. Toch is het de moeite waard om aandacht te schenken aan een mooie trapbekleding, want hiermee maak je meteen een goede indruk. Je trap wordt zo een echte eyecatcher. 

De voordelen van trapbekleding

Dus als je trapbekleding aan vervanging toe is of als je een boost wilt geven aan je interieur, dan is het een goed idee om eens bij tapijtcentrum.nl langs te gaan en je trap een nieuwe look te geven. Ook al bevindt de trap zich niet in de lichtste ruimte van het huis, je zult versteld staan van het effect van een andere trapbekleding.

Wanneer een trap met tapijt wordt bekleed, zal dit heel comfortabel aanvoelen. Van koude voeten zul je geen last meer hebben. Verder zorgt tapijt voor behoorlijke geluidsdemping, wat vooral fijn kan zijn in de wat oudere woningen.

Waar je op moet letten bij het kiezen van trapbekleding

Er zijn verschillende tapijtsoorten op de markt die geschikt zijn als trapbekleding. Voornaamste aspecten hierbij zijn: slijtvastheid en kleurbehoud. Ook is het van belang dat de trapbekleding goed schoon is te maken, wanneer iemand onverhoopt met vuile schoenen naar boven loopt.

Alle soorten trapbekleding zijn geschikt voor open en gesloten trappen, voor rechte en gedraaide trappen. Het is belangrijk om te kijken hoe intensief een trap gebruikt wordt, want daar kan de trapbekleding op worden aangepast. Over het algemeen zal een zoldertrap minder te verduren hebben dan een trap naar de eerste verdieping. Wanneer er door kleine kinderen gebruik van wordt gemaakt, is het verstandig om te kijken of de trapbekleding stroef genoeg is, zodat zij niet snel kunnen uitglijden.

Spelen met kleur, structuur en materiaal

Met verschillende tapijtsoorten kun je allerlei sferen benadrukken. Je kunt kiezen voor een laagpolig tapijt in een neutrale kleur, zodat de trap een geheel vormt met de ruimte waarin het zich bevindt. Maar het kan natuurlijk ook leuk zijn om een kleur te kiezen die juist contrasteert met de muren. Twee trappen in dezelfde woning kunnen ook volledig anders bekleed worden, zodat meerdere sferen samenkomen op de middelste verdieping.

Wat je ook kiest, met een mooie trapbekleding mag je trap gezien worden!