Wat voor dakpannen heb je precies nodig?

soorten dakpannen

Wanneer je voor het eerst dakpannen moet kiezen, zul je ontdekken dat er vele keuze mogelijkheden zijn! Ze zijn er letterlijk in allerlei verschillende soorten en maten en het kiezen van de juiste variant kan soms nog wel lastig zijn. Wanneer je het lastig vindt om te bedenken wat voor dakpannen jij precies nodig hebt, lees dan gauw verder!

Het materiaal van de dakpan

De eerste keuze die je maakt, is het kiezen van het materiaal. Je kunt kiezen tussen betonnen en keramische dakpannen. Betonnen dakpannen zijn betaalbaar en tegenwoordig hebben de meeste van dit soort dakpannen ook een Top-Longlife afwerking, wat betekent dat vuil zich minder goed kan hechten en regenwater makkelijk naar beneden glijdt. Wanneer je kiest voor een keramische dakpan, zal dit vooral zijn omdat keramisch een iets betere uitstraling heeft. Deze pannen zijn gebakken en hebben een bijzondere uitstraling welke na een decennia er nog steeds prachtig uit zien.

Het formaat van de dakpan

Nadat je hebt gekozen welk materiaal het beste bij jou past, is het tijd om te kiezen welk formaat van dakpan je wilt hebben. Ook hier heb je keuze genoeg! Wanneer je een kleine woning hebt met een klein dakvlak, is het handiger om kleinere dakpannen te kiezen.

De kleur van de dakpan

En als laatste de keuze qua kleur! Dit is een belangrijke stap, omdat jij (en de hele buurt) nog een hele lange tijd tegen deze kleur moeten aankijken. In de meeste gevallen is het aan te raden om een neutrale kleur te kiezen, omdat dit niet gauw zal vervelen en ook in de meeste gevallen goed past tussen de anderen huizen in de buurt.

Dat er keuze genoeg is is wel duidelijk. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het een goed idee om contact op te nemen met een professioneel bedrijf. Wij kunnen helpen met het maken van de juiste beslissing en adviseren welke soort dakpan het beste bij jouw huis past. Bij ons kun je terecht voor allerlei verschillende soorten dakpannen en ook dakpanplaat. Deze dakpanplaten zijn handig en worden tegenwoordig veel toegepast als dakbedekking bij huizen, carports, bergingen en hallen. Ben je op zoek naar een makkelijke manier van het leggen van dakpannen, maar ook naar de traditionele uitstraling van het hebben van losse dakpannen? Dan is een dakpanplaat misschien een goede optie!