Hoe kun je jouw woning fris laten ruiken?

Een frisse geur in huis, komt overeen met een schoon huis! Dus als je een fijne sfeer wilt creëren, is het belangrijk om hier wat extra aandacht aan te besteden. Hoe verkrijg je een frisse geur in huis? Lees snel verder voor alle tips!

Frisse geur in de keuken

Een van de beste manieren om je huis fris en fruitig te laten ruiken, is om etensgeuren vanuit de keuken te beperken. Dit doe je het beste door middel van een afzuigkap. Zet de afzuigkap vóórdat je gaat koken alvast aan. Zo zal het apparaat alvast op gang kunnen komen, en zal het een beter resultaat geven als je eenmaal bezig bent met eten voorbereiden. Vooral voor gerechten waar veel kruiden en knoflook in worden verwerkt, is een afzuigkap cruciaal! Ook is het aangeraden om de afzuigkapfilter regelmatig te reinigen. Zo zal het apparaat goed zijn werk kunnen doen, en jou verlossen van de etenslucht die normaal urenlang in huis blijft hangen en je soms zelfs in de ochtend nog kunt ruiken. Andere dingen die je kunt doen in de keuken om een frisse geur te verkrijgen in huis, is ervoor zorgen dat de vuilnisbak regelmatig geleegd wordt, en je keuken regelmatig voorzien van een goede schoonmaak.

Lekkere geur in huis

Ook in de rest van het huis is hygiëne en goed onderhoud de beste manier om het huis lekker te laten ruiken. In de ochtend kun je de ramen openzetten op een kiertje (vooral in de slaapkamers) om zo het huis te voorzien van schone en frisse lucht. Om je huis verder te voorzien van een frisse geur, zijn er meerdere opties. Zo kun je gebruik maken van geurverspreiders of een geurbrander. Deze geven op een subtiele en constante manier een welriekende lucht af naar keuze, waardoor je de hele dag door kunt genieten van een lekker aroma in huis. Maar ook geurkaarsen of een geurspray zijn een hele goede manier om je neus te verblijden. In de kasten kun je lavendelzakjes hangen, of met andere geurende bloemen, om zo ook je kleding en kast fris te laten ruiken. Met deze tips zal je nog een keertje extra via de neus inademen als je je huis binnenkomt, en kun je altijd genieten van een frisse geur in huis!