Een werkkamer in huis: leuk om te hebben, nog leuker om in te richten.

werkkamer inrichten

Als je er de ruimte voor hebt, biedt een werkkamer in huis erg veel mogelijkheden. Een eigen werkkamer maakt thuiswerken nog prettiger en heeft het voordeel dat je niet wordt gestoord door de rest van het gezin, en andersom. Ook kan je makkelijker ontspannen als je de deur van de werkkamer dichttrekt en in de woonkamer gaat zitten.

Werk, studie, administratie en hobby.

Een werkkamer kan ook een fijne plek zijn om je even terug te trekken als je iets belangrijks moet lezen, als je met een studie bent begonnen of wanneer je de administratie wilt bijwerken. Dat geldt nog meer als er in de woonkamer tv wordt gekeken of het op een andere manier te druk is om je goed te concentreren. Uiteraard kan een werkkamer ook voor bepaalde hobby’s worden gebruikt.

Nog fijner en leuker: je nieuwe werkkamer inrichten!

Als je hebt besloten dat er een werkkamer komt, begint de erg leuke voorpret: je werkkamer inrichten. Het begint al met het sausen of behangen van de muren, daarmee kan je al het eerste accent in de kamer aanbrengen. Misschien vind je de vloerbedekking nog prima, misschien kies je nu voor wat strakker laminaat. Een mooi tapijt daarop kan ook een echte blikvanger zijn. Werkkamer inspiratie nodig? Zoek online naar tips of informeer bij thuiswerkende vrienden en collega’s.

Meubilair en verlichting

Je hebt er vast al over nagedacht: komt er een bureau in jouw werkkamer? Zo ja, voel dan wat past bij het werk waarvoor je de kamer voornamelijk inricht: een klassiek houten bureau of toch een moderne variant, bijvoorbeeld van glas? Of misschien kies je wel voor een werktafel met daaronder veel opbergruimte. Afhankelijk van de grootte van de kamer, en uiteraard van het voornaamste gebruiksdoel, kan je ook één of meer lage of juist wat hogere kasten plaatsen. Met verlichting kan je het geheel mooi afmaken. Door te kiezen voor spotjes en dimbare lampen kan je het benodigde licht steeds weer afstemmen op de behoefte van dat moment en op de hoeveelheid licht van buiten natuurlijk.

Aankleding van de muren

Als je de kamer zover hebt ingericht, kan je op je gemak bekijken in hoeverre de muren nog aankleding behoeven. Een schilderij of een bijzondere vakantiefoto maken jouw splinternieuwe werkruimte net ietsje persoonlijker. Wellicht ontstaat er in jouw nieuwe werkkamer inspiratie voor interessante, zakelijke plannen!