Deze rolgordijnen passen perfect in jouw woonkamer

Als er één ruimte in huis is die gezellig en knus moet zijn is dat wel de woonkamer. Dit is de plek waar je vrienden en familie ontvangt en waar je ’s avonds kunt ontspannen. Het is dan ook belangrijk om in die ruimte rekening te houden met licht, sfeer en privacy. Al deze drie dingen kun je controleren met de keuze van gordijnen in de woonkamer. Kies je voor een duo rolgordijn, of ga je toch liever voor lange gevoerde gordijnen? Hieronder helpen we je om de keuze voor het type gordijn in de woonkamer makkelijker te maken.

Met gordijnen zet je een sfeer neer

Gordijnen zijn, net als andere elementen in de woonkamer, een detail in de achtergrond die de sfeer neerzetten voor de ruimte waar ze in hangen. Kies daarom voor een rustige kleur die goed aansluit bij de muur, vloer en of raamkozijnen en die ongeveer dezelfde kleur hebben.
 

Gordijnen kunnen er juist uitspringen

Je kunt je er ook voor kiezen om je gordijnen juist op te laten vallen. De woonkamer krijgt een levendige sfeer met felle kleuren. Pak een opvallende kleur uit je woonkamer, bijvoorbeeld geel als je een gele bank hebt, en match de gordijnen in dezelfde kleur.

De lengte van de gordijnen

De sfeer in de woonkamer kun je niet alleen bepalen met de kleur van de gordijnen. De lengte brengt ook een bepaald gevoel met zich mee. Zo hebben lange gordijnen een luxe uitstraling. De elegante gordijnen zorgen ervoor dat de ruimte groter en hoger lijkt, en met isolerende gordijnen houd je zelfs de warmte binnen in de winter en de koelte in de zomer.

Bioscoop idee

Een knusse sfeer in huis creëer je door de gordijnen juist even groot te maken als het raam zelf. Zo krijg je een bioscoop idee. Door aparte accenten toe te voegen, kun je er helemaal voor zorgen dat de gordijnen opvallen.

Vloerkleden en gordijnen matchen

Vloerkleden en gordijnen zijn twee elementen waar je creatief mee kunt combineren. Een leuke optie is om je gordijnen dezelfde kleur of stof te geven als het vloerkleed. Door bijvoorbeeld witte gordijnen te laten matchen met je witte vloerkleed, kun je eenheid creëren. Met dit idee kun je je gordijnen ook een stoerder patroon geven.

Lichtinval

Voor de slaapkamer zoek je mogelijk naar dikke gordijnen die het lekker donker houden. In de woonkamer is het fijn om wel lichtinval te krijgen, maar ook wat privacy te hebben. Met een inbetween gordijn heb je the best of both worlds. Deze gordijnen hebben namelijk een transparante stof met een dikkere weving, waardoor de stof voller wordt. Je kunt zo wel naar buiten kijken, maar niet naar binnen. De stof zorgt voor genoeg lichtinval, waardoor ze een perfecte oplossing voor in de woonkamer kunnen zijn.