Dit zijn de modernste trends voor daken in 2021!

De meeste mensen vinden het leuk om eens in de zoveel tijd hun huis te verbouwen of te verbeteren. Als je veel thuis zit, zul je merken dat na verloop van tijd je inrichting gaat vervelen.

Het interieur komt je keel uit en het is tijd voor verandering. Veel mensen gaan inspiratie opdoen in een woonwinkel of kijken op internet naar leuke manieren om hun huis te decoreren of te restylen. Ze zien het als een echte sport om hun huis te versieren met diverse woonaccessoires voor een laag prijsje. Veel mensen vergeten echter een belangrijk deel van hun huis onder handen te nemen, namelijk het dak.

Het dak van een huis wordt regelmatig ondergewaardeerd: het is een essentieel onderdeel dat ervoor zorgt dat je op een regenachtige dag lekker droog en beschut zit. Maar, op wat voor verschillende manieren kan jij jouw dak functioneel een oppepper geven? Hieronder worden drie ideeën besproken die jij kan gebruiken ter inspiratie voor jouw eigen dak. Succes gegarandeerd!

Een tuintje boven op je dak: het dak krijgt een fleurige boost!

Ten eerste kan je een aantal bloemen en planten op je dak laten groeien. Zo draag jij jouw maatschappelijke steentje bij, en doe je de bijen en andere insecten een groot plezier. Iedereen die langs jouw huis loopt zal steil achterover slaan van jouw dak. Zo’n groen dak heeft nog nooit iemand gezien.

Je kan een aantal wilde bloemen laten plaatsen op jouw dak, maar ook diverse grassoorten zijn uitermate geschikt voor een groen dak. Een prachtig gezicht!

Zonnepanelen boven op je dak: groen moet je doen!

Zonnepanelen worden steeds populairder. De zon is een energiebron die altijd beschikbaar zal blijven, dus het is niet alleen goed voor het milieu om zonnepanelen te plaatsen maar het is ook goed voor je portemonnee.

Zonnepanelen zien er niet alleen heel chique uit boven op je dak, maar het is dus ook een hele duurzame bron van energie. Het is toch geweldig om het milieu een handje te helpen met jouw keuze voor zonnepanelen?

Een dakkapel laten bouwen voor een romantische uitstraling

De ultieme manier om wat extra ruimte in jouw huis te creëren is door het aanleggen van een dakkapel. Een dakkapel zorgt daarnaast ook voor extra licht in je huis, dus als jij graag een nieuwe look & feel in je huis wil introduceren, dan is een dakkapel the way to go.

De prijs voor een dakkapel kan sterk variëren, dus als je hierin geïnteresseerd bent is het verstandig om even contact op te nemen met een aannemer en bij hem of haar een dakkapellen offerte aan te vragen. Zo weet jij precies hoe alles ervoor staat en kom je niet voor verrassingen te staan!