Grote verbouwing

Heb je net een nieuwe woning gekocht? Dan is de kans groot dat je die gaat verbouwen. Wanneer je gaat verbouwen moet er in de meeste gevallen eerst worden gesloopt. Hierbij komt afval vrij; bouw- en sloopafval. Wanneer het een grote verbouwing wordt, kun je het beste gebruik maken van een container. Wil je nog wat geld verdienen aan het bouw- en sloopafval gooi dan oud ijzer apart weg. Oud ijzer weegt wel wat, waardoor de container die je hebt laten komen niet zo zwaar wordt en daardoor goedkoper is bij het legen. Oud ijzer brengt daarnaast ook nog steeds geld op. Als je oud ijzer gescheiden van het bouw- en sloopafval inlevert, wordt dit materiaal gerecycled en opnieuw als grondstof voor andere producten gebruikt. Dat geldt overigens ook voor bijvoorbeeld katalysator recycling want wist je dat in een katalysator edelmetalen zijn verwerkt? Op dit moment krijg je bij een inzamelaar van oud ijzer het meeste geld terug voor koper.

Grote opruiming


Wanneer je zat hebt van alle ‘rommel’ die je hebt gespaard in de afgelopen jaren, dan wordt het tijd om eens een grote opruiming te houden. Ook al ben je niet echt een verzamelaar, je bewaart altijd wel spullen die je nooit meer gebruikt. Natuurlijk gooi je niet zomaar goede spullen weg. Goede spullen kun je altijd naar de kringloop brengen voor een ‘2e ronde’. Het handigste bij een grote opruiming is, om per ruimte aan de gang te gaan. Haal alle spullen uit die ruimte, maak de ruimte schoon en plaats terug wat je wilt houden. Van de rest bekijk je wat nog de moeite waard is om te houden, wat naar de kringloop kan en wat bij het vuilnis moet. Let wel, oud ijzer brengt nog geld op. Als je op de website kijkt van kh-metals kun je zien welk oud ijzer je kunt inleveren en hoeveel geld je hiervoor krijgt.

Ook je schuur of garage opruimen


Als je het huis volledig hebt ‘opgeruimd’ zul je zien dat er heel wat spullen naar de kringloop, oud ijzer-inzameling (schroothandel) of het stort kunnen. Wanneer je toch bezig bent dan kun je ook je schuur of garage gelijk opruimen. Dat heeft als voordeel dat je maar één keer naar de kringloop, vuilstort en oud ijzer-inzameling hoeft. Ook hier geldt dat je het beste eerst alles uit de schuur of garage kunt halen. Dan veeg je de garage of schuur uit en plaats je alles wat je wilt houden weer terug.